Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ “ΚΑΛΥΨΕ” ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΦΡΑΓΚΟ – ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΞΩΔΙΚΟ!

Δεν έγινε τελικά δεκτή η παραίτηση του Κομοτηναίου Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου και ο ίδιος παραμένει στη θέση του μέχρι νεοτέρας.


Αιτία της αιφνιδιαστικής παραίτησης του Κομοτηναίου στρατηγού από τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν το “άδειασμα” όπως ερμηνεύτηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη. Πέτρα του σκανδάλου μία στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό και είχε ως σενάριο την επέμβαση μονάδων του Στρατού (στρατιωτικά ΜΑΤ) για την καταστολή διαδηλώσεων και εξεγέρσεων από πολίτες.

Το βίντεο αναμεταδόθηκε όπως ήταν φυσικό από δεκάδες blogs και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ζητούσαν την παραίτηση του Α/ΓΕΣ για το θέμα αυτό. Λάδι στη φωτιά ήρθαν να ρίξουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη πως ο ίδιος δεν είχε γνώση για την διενέργεια άσκησης με τέτοιο σενάριο! Το επόμενο βήμα ήταν ο στρατηγός να δηλώσει παραίτηση από τη θέση του η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή ενώ αμέσως μετά ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος έσπευσε να καλύψει τον στρατηγό κάνοντας μαζί του περιοδία σε στρατόπεδα της βορείου Ελλάδας.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό ζήτημα στην επικαιρότητα του δημοφιλούς στα blogs Κομοτηναίου στρατηγού και Αρχηγού ΓΕΣ αφού πριν λίγες ημέρες ο ίδιος όπως και άλλοι στρατιωτικοί και πολιτικοί παράγοντες παρέλαβε εξώδικο από πολίτες (μεταξύ των οποίων και ο εκδότης του “Αντιφωνητή” Κώστας Καραΐσκος αλλά και η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, πανεπιστημιακοί, απόστρατοι, πολιτευτές κ.α.) οι οποίοι ζητούν να επανεξεταστεί το ζήτημα της εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές αλλοδαπών πολιτών.

Υποθέτουμε πως ο Κομοτηναίος στρατηγός θα έμεινε άφωνος όταν θα διάβασε στο εν λόγω εξώδικο πως “η υπογραφή του δεν αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο, αλλά απόδειξη της αποδοχής και της συμφωνίας των, προς το ανοσιούργημα της εισόδου αλλογενών εις τις στρατιωτικές σχολές” και αναμένεται τόσο η δική του αντίδραση όσο και των υπολοίπων οι οποίοι παρέλαβαν το εξώδικο αυτό!
Μια ακόμη γεμάτη εβδομάδα λοιπόν για τον Κομοτηναίο Α/ΓΕΣ που βάζουμε στοίχημα πως πλέον με τον Α ή Β τρόπο έχει γίνει μακράν ο πιο διάσημος από όλους τους προκατόχους του αφού συνεχώς κάτι συμβαίνει και παραμένει εντός της τρέχουσας επικαιρότητας!

Σχετικό δημοσίευμα από την ηλεκτρονική εφημερίδα Zougla.gr:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=256274&cid=6

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά την «άγνοια» που εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, για την άσκηση «καταστολής πλήθους» από στρατιωτικές δυνάμεις της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Κιλκίς.

Η «άγνοια» του κ. Μπεγλίτη για μία άσκηση που διεξάγεται εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια ερμηνεύθηκε ως «άδειασμα» της ηγεσίας του Γ.Ε.Σ.. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αρχηγός Γ.Ε.Σ. και ο αναπληρωτής υπουργός και το επιτελείο του βρέθηκαν αντιμέτωποι.

Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος επισκέπτεται σήμερα στα Γιαννιτσά το στρατόπεδο «Καπετάν Άγρας», έχοντας δίπλα του τον αρχηγό Γ.Ε.Σ.

Short URL: http://rodopinews.gr/?p=15855

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ο Ελληνικός λαός κάφροι, κ. Φράγγο. Προσβάλετε βάναυσα τη νοημοσύνη μας.
Το να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ κάποιος για να φτιάχνει "προφίλ", είναι θεμιτό.
Οι στρατιωτικοί δεν το συνήθιζαν ποτέ αυτό.
Οι στρατιωτικοί δοξάζονται στα πεδία της μάχης, πρωτίστως και στον αγώνα για την καθημερινότητα στην ειρήνη. Όχι με τις παρατρεχάμενες πληρωμένες πένες τύπου Βερύκιου.
Σας αρέσει η λέξη «ήρωας»; Σας αρέσει να σας φωνάζουν έτσι;
Κατά Αριστοτέλη λοιπόν, ανήκετε στους εκλεκτούς (Των πολλών επιδίωξις η ηδονή. Των εκλεκτών η δόξα. Των δε επιλέκτων η αρετή).
Γιατί σας ενδιαφέρει τόσο να το πιστέψει κι ο Ελληνικός λαός ή περισσότερο ακόμα τα στελέχη σας;
Αφού δεν προάγεστε με εκλογές.
Μήπως όλη αυτή η αποτολμημένη δημοσιοσχετίστικη προπαγάνδα σας απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία, ώστε τελικά αφού δει κι ο πολιτικός σας προϊστάμενος ότι « καλά πάμε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Στρατό, τα τρέχοντα επιλύονται…», να σας προάγει σε ΑΓΕΕΘΑ ή διοικητή Ελληνικών πετρελαίων ας πούμε; (όπως και τον μέντοράς σας Ντούβα)
Γιατί δίνετε κακά μαθήματα στους νεώτερους που ακολουθούν;
Επί της ουσίας του άρθρου τώρα!!
Οι «Μάγκες» δεν παραιτούνται γιατί τους έθιξε ένας «..μπούλης». Παραιτούνται πχ γιατί ο υπαρχηγός τους που ανήκει στο ΔΣ του ΜΤΣ, το βούλιαξε (όχι αυτοπροσώπως). Παραιτούνται όταν πέφτει ένα απάτσι και τυχαίνει να σκοτωθούν κάποιοι. Παραιτούνται όταν κόβονται τα πετρέλαια από τον ΕΣ, όταν μειώνονται τα αποθέματα, όταν δεν αγοράζονται πυρομαχικά, όταν δεν παραγγέλνονται ανταλλακτικά, όταν όλα τα οικονομικά μεγέθη στον ΕΣ, συμπιέζονται τόσο, που τίθεται το αξιόμαχο του, εν αμφιβόλω. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ».
Δεν δίνω σε καμιά περίπτωση μαθήματα ηθικής (δεν το έκανα ποτέ μου) αλλά σας παρακαλώ, μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη που σας συντηρεί όλους από το υστέρημα του.

Άκμων

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ.....ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι "Ακμων".
Η μια σου σκέψη αναιρεί την άλλη.
Ο ήρωας από την μια μεριά, που δεν υποχωρεί αλλά δίνει την μάχη και ο φυγόπονος ή αυτός που το βάζει στα πόδια στα δύσκολα.
Δλδ τον Α/ΓΕΕΘΑ πως θα τον χαρακτήριζες που σε αυτόν ανήκει επιχειρησιακά η 71η Α/Μ ΤΑΞ/Β' ΣΣ/ΓΕΕΘΑ και τόσο καιρό αφήνει τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και αυτός απλά "αρχηγεύει"?
Μήπως παρασυρόμαστε από μπουρδολογίες έχοντας άγνοια της αλήθειας?
Μήπως ξεχνάμε που με ευθύνη του, ο Α/ΓΕΣ, ενέκρινε τα εκτός έδρας στο προσωπικό πέρυσι παρά τις αντίθετες οδηγίες της κυβέρνησης, την αύξηση του εκπαιδευτικού επιδόματος στα επίπεδα των άλλων κλάδων? Την συμβολή του για την αποκατάσταση 72 συναδέλφων εκ ΣΜΥ που για 14 μέρες έχαναν σεβαστό χρηματικό ποσό από τη σύνταξη?
Και πούσαι.... άλλο μη δεκτή παραίτηση και άλλο ανάκληση...

Ανώνυμος είπε...

...σε συνέχεια προηγούμενου σχολίου μου, θάθελα να ρωτήσω τον "Ακμων" έχει να προτείνει κάποιον για τη θέση του Α/ΓΕΣ μια που αυτόν τον θέλει να παραιτηθεί?
Επίσης γιατί δεν ζητάς τη παραίτηση του Μπεγλίτη που απότι φαίνεται δεν έπραξε το ποιο απλό που θάκανε και ένας υπαλληλάκος δημοτικού: να ζητούσε ενημέρωση από τους παρατρεχάμενους στρατιωτικούς πριν πετάξει την μπούρδα του στη βουλή!
Μπορείς επίσης να ζητήσεις ποινική δίωξη όχι μόνο για τον υπαρχηγό πούναι στο ΔΣ του ΜΤΣ, αλλά και για όλα τα μέλη του ΔΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε του 1152
Θυμηθείτε ποιος διέδιδε και μέσω ποιών κύκλων, ότι θα κοβόταν τα οδοιπορικά ,σε συνδυασμό με το άρθρο του κυρίου Βερύκιου, που όλοι σχολίαζαν αλλά κανενός δεν πήγε το μυαλό ότι ήταν βαλτός από «μέσα». Αν υπηρετείτε στον ΕΣ θυμηθείτε αν η φήμη διαδόθηκε πρώτα από μέσα και μετά κυκλοφόρησε στα μίντια. Ποιός ανακηρύχτηκε ήρωας μετά από αυτό; (το γιατί είναι το θέμα.. το εξέθεσα στο πρώτο άρθρο.). Ήρωας είναι ο Ελληνικός λαός που τα δίνει (και καλά κάνει, συμφωνώ). Τελικά όμως τα τρίμηνα κόπηκαν αν δεν κάνω λάθος (και γι αυτό κουβέντα κανείς). Ποιες οι σχέσεις του Βερύκιου με τον εν λόγω κύριο; Αν είναι όντως (ο Βερ. ) ζημιογόνος για τον ΕΣ γιατί υπογράφει η ηγεσία να τον έχει εκεί μέσα;. Οι διαρροές είναι πάντα ελεγχόμενες από μέσα, ώστε να χρησιμοποιούνται τοιουτοτρόπως.
Για τους συναδέλφους σου της ΣΜΥ δεν το γνωρίζω αλλά ξέρω την καθυστέρηση εξόδου από το Στρατό όσων δήλωσαν παραίτηση ….πέρσι το ..καλοκαίρι. (λόγω φόρτου βεβαίως βεβαίως)
Περί «παραιτήσεως» του, τώρα.
Κατ’ αρχάς: ποιός έδωσε την είδηση; Ψάξτε το!! (θα δείτε τι εννοώ).
Τι σημαίνει παραίτηση στο Στρατό; Το γράφει ο κανονισμός σας στην τελευταία σελίδα.
Αφέθηκε τεχνηέντως να εννοηθεί ότι είναι μια παραίτηση του τύπου «μαντ μαξ» που ο αστυνόμος παρατάει το σήμα και το όπλο του στον εύσωμο διευθυντή του τμήματος και ο άλλος τον παρακαλάει μετά να την πάρει πίσω.
Αν υποθέσουμε οτι επρόκειτο για φραστικό επεισόδιο μεταξύ αυτού και του κ. Υπουργού… τότε ΠΟΙΟΣ το διέρρευσε;
Αν έκανε αναφορά , τι αναφορά ήταν; Μόνον παραπόνων μπορεί να ήταν.
Αν εφάρμοσε την αναφορά παραίτησης του Σ.Κ. τότε.. αυτός την πήρε πίσω!!! Γιατί απλά,δεν έχει δικαίωμα να μην την κάνει δεκτή ο υπουργός, εκτός κι αν είναι επιστράτευση ή πόλεμος.
Και τελικά, από την αρχή της, υπόπτως διαρρεύσασας είδησης, μέχρι τώρα, ποιος καρπούται από αυτό;

Για τον φίλο του 1216, δεν ξέρω να προτείνω κάποιον για την θέση του. Εξάλλου είναι αξιότατος . Η εμμονή του να βρίσκεται στη δημοσιότητα είναι που πρέπει να απασχολεί πολλούς.
Ξαναγράφω ότι το να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ κάποιος για να φτιάχνει "προφίλ", είναι θεμιτό. Οι Στρατιωτικοί δεν το συνήθιζαν ΠΟΤΕ αυτό. Δημιουργούνται νέα ήθη μ’ αυτό. Βλέπουν οι νέοι Στρατιωτικοί, μυαλό έχουν, σκεφτείτε να βάλουν με το νου τους να κάνουν κι αυτοί όλοι τέτοια. Όσοι υπηρετούν, όλο σε «εορταί τελεταί» θα περιφέρονται (μήπως δεν το κάνετε και τώρα;) με διάφορα προσχήματα.
Η άποψη μου για τον Μπεγλίτη δεν είναι ότι πρέπει να παραιτηθεί αλλά έχω φαντασίωση να τον δω με πολλούς όμοιούς του να ρωτάει με απορία: «μα γιατί; εγώ δεν έκανα τίποτε!!...» και σε απάντηση να ακούγεται: «ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ!!» Βάλτε με το νου σας τη συνέχεια (να κάνουμε και λίγο πλακίτσα εδώ γιατί το βαρύναμε το κλίμα).

Δεν διεκδικώ σε καμιά περίπτωση την γνώση, απλά μ αρέσει να κεντρίζω την σκέψη των καλόπιστων.

πάλι.. Άκμων

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΗΡΩΑ ΕΣΕΙΣ...ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ; ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ...ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΔΕΟΝΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΕΓΙΝΑΝ (ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ)........ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΚΛΕΙΣΕ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ....ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΘΕΙ...ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΛΕΦΤΗΣ, Κ.ΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ Η(ΔΙΑΖ) ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ...ΑΣ ΡΕΙΞΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΙΧΟ....