Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Άποψη ενός απόστρατου που πληρωνει τοσα χρόνια (για τις ενώσεις αποστράτων) χωρίς να εχει ταυτότητα !

Σχόλιο army alert: Το ΔΣ της ΕΑΑΣ αποτελείται από 11 άτομα. ΜΟΝΟ τα δύο (2) πρέπει να είναι ανώτατοι, πρόεδρος και αντιπρόεδρος, τα υπόλοιπα εννέα (9) μπορούν να είναι κατώτεροι ανεξαρτήτως μάλιστα προέλευσης. Γιατί δεν πάμε όλοι να ψηφίσουμε και να αναδείξουμε τους ικανότερους;

Επειδή έχει πλημυρύσει η υποκρισία ας εξετάσουμε έναν έναν τους λόγους που έχουν προτάξει για την διάσωση των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.

1) Υποβαθμίζεται το σώμα των Αποστράτων, αφού παύει η εκπροσώπηση τους, από υπεύθυνο και νομοθετημένο όργανο, με αιρετό ΔΣ.

Πως αλήθεια υποβαθμίζεται η εκπροσώπηση των Αποστράτων; Γιατί ποιόν πραγματικά εκπροσωπούσαν; Εδώ έδινες τον οβολό σου υποχρεωτικά και δεν σε έγραφαν μέλος αν δεν πέρναγες από κει. Πόσοι αλήθεια ψήφιζαν στις εκλογές της ΕΑΑΣ; Εμένα προσωπικά δεν με εκπροσώπησε ποτέ κανείς.

2) Μηδενίζονται τα βασικά έσοδα των Ενώσεων από τις συνδρομές των ε ε και εα στελεχών., με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους ΄

Δηλαδή για να μπορούν να πηγαίνουν εκδρομές οι ημέτεροι, να διορίζουν Γεν. Διευθυντή (επι μισθώ) τον αιώνιο κολλητό που θα εξασφαλίζει και κάνα έσοδο για το μεγάλο αφεντικό και τόσα άλλα, θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η εγγραφή όλων των εν ενεργεία και αποστράτων; Και καλά οι απόστρατοι, οι εν ενεργεία τι φταίνε αλήθεια? Ας δούμε τώρα με πόσο κόπο θα μαζεύουν τις συνδρομές και με πόση ευκολία θα τα σπαταλάνε δεξιά, αριστερά. Αλήθεια διαχειριστικός έλεγχος έχει γίνει ποτέ; Πολλοί τον ζήτησαν ουδείς τον είδε. Ήταν πολλά τα λεφτά κύριοι. Εδώ βουλιάζει το ΜΤΣ και η πρώτη έννοια της ΕΑΑΣ ήταν να πάρει τις συνδρομές της! Κύριε Πρόεδρε με τι λεφτά κάνετε τις προεκλογικές σας περιοδείες αλήθεια;

3) Δίνεται η "ευκαιρία" δημιουργίας πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων διαφόρων συμφερόντων, με συνέπεια την έλλειψη συντονισμού και κατακερματισμό των προσπαθειών.

Πολύ δημοκρατική άποψη του συντάξαντος την Τρίτη παρατήρηση. Τι λέτε καλέ; Κατ αρχήν σε ποιο όνειρο τους οι ΕΑΑ ήταν συνδικαλιστικά όργανα; Και δεύτερον ποιος δημοκρατικός νόμος δίνει το δικαίωμα να αποφασίζει ο άγνωστος Χ για το ποιος θα με εκπροσωπεί συνδικαλιστικά εμένα; Από ποια σελίδα του ΠΙΣΤΕΥΩ είναι αυτό αλήθεια; Δημιουργία πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων διαφόρων συμφερόντων; Α τα δικά σας συμφέροντα πρέπει δηλαδή όλοι να υπηρετούμε; Ε, όχι αφήστε να υπηρετήσουμε κάποια στιγμή και τα συμφέροντα ευρύτερης μερίδας αποστράτων.

4) Στερούνται οι Απόστρατοι της δυνατότητας της έγκυρης ενημέρωσής τους για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.

Αυτό κι αν είναι σοβαρό. «Στερούνται οι Απόστρατοι της δυνατότητας της έγκυρης ενημέρωσής τους για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.» Ας μάθει πρώτα η ΕΑΑΣ να ανανεώνει την ιστοσελίδα της για να μην βγαίνει στη γύρα να της βάζουν τις ανακοινώσεις και μετά μιλάμε για ενημέρωση. Άσε που επί τρία χρόνια ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ π.χ. και μέλος του ΜΤΣ είχε τρελάνει στην ενημέρωση τα μέλη της ΕΑΑΣ για την κατάσταση του ΜΤΣ.

5) Σπάει ο συνδετικός ιστός, μεταξύ των Αποστράτων, αλλά και με τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Όποιος αισθάνεται ότι ο συνδετικός κρίκος των εν ενεργεία με τους αποστράτους ήταν οι ΕΑΑ ας πάει να αλυσοδεθεί έξω από το Υπουργείο για να μην πάθει στερητικό σύνδρομο. Συνδετικός κρίκος είναι μόνο ο πραγματικός αγώνας για όλα όσα προβλέπει το καταστατικό της ΑΝΕΑΕΔ και τα οποία δίνουν και στους εν ενεργεία την αίσθηση ότι κάποιοι απ έξω έχουν τα κότσια και το θάρρος να προασπίζονται τα συμφέροντα των αποστράτων κατά βάση τα οποία όμως έχουν άμεση σχέση και με τους εν ενεργεία.

Φτάνει πια αυτό το δάκρυ της υποκρισίας. Καιρός είναι να σταματήσουμε να αβαντάρουμε όλους αυτούς που γύριζαν δεξιά και αριστερά με έξοδα των κορόιδων, έκαναν παραμάγαζα στα νοσοκομεία γλεντώντας καλά, μοίραζαν τα θέρετρα σύμφωνα με τους πόντους στην κάλτσα της συζύγου τους κλπ κλπ.

Αν οι ΕΑΑ έχουν τα κότσια, την ψυχραιμία και τη δύναμη να μετασχηματιστούν σε σοβαρές Ενώσεις ίσως διεκδικήσουν κάποτε μερίδιο εκπροσώπησης. Αλλιώς συγνώμη, λουκέτο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι ΕΑΑ καλώς θα υπήρχαν αν περιορίζονταν σε ένα κοινωνικό έργο με τελείως διαφορετικό καταστατικό και φιλοσοφία. Έτσι όπως περπάταγαν ήταν αναμενόμενο να τυλιχτούν στην «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ» και την «ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ» και να μπουν στα αζήτητα όπως και τα έντυπα αυτά.
Πέρα και έξω όμως από αυτά, αυτή τη στιγμή υπάρχει ΜΟΝΟ μία διακλαδική Ένωση Αποστράτων ΕΔ. Η ΑΝΕΑΕΔ η οποία και έργο έχει και ιδέες παράγει και αποτελέσματα θα φέρει. Η μόνη μας υποχρέωση είναι να την στηρίξουμε και να την ενισχύσουμε. Αρκετά πια! Οι Απόστρατοι είναι ελεύθεροι άνθρωποι με δικαιώματα, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Μπορούν να επιλέγουν τον τρόπο και τους φορείς εκπροσώπησης τους. Ακόμα δεν το καταλάβατε; Κρίμα.

Άποψη ενός απόστρατου που πληρωνει τοσα χρόνια χωρίς να εχει ταυτότητα !!!!!!.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ικανοί … ex officio.
Σε τι είδους ψηφοφορία μας προσκαλείς, για επιλογή των ικανοτέρων, όταν
οι ικανότεροι είναι, εκ προοιμίου, οι αντιστράτηγοι;
Ας θεσπιστεί η ισοβιότητα όλου του προεδρείου και η επιλογή του, κατά τη σειρά επετηρίδας, με ανανέωση, όταν Κύριος αποφασίζει, να αποστρατεύει κάποιους από το μάταιο κόσμο μας.
Έτσι θα έχουμε τη βεβαιότητα της εγνωσμένης ικανότητας όλων από την υπηρεσία και θα απαλλαγούμε από γραφειοκρατικές, χρονοβόρες και εκλογικές διαδικασίες...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα
με το σχόλιο (1:39 Μ.Μ.).
΄Ομως πόσο ακόμη να περιμένω πότε ο Κύριος θα "αποστρατεύσει" τον ΙΣΟΒΙΟ Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας ηλικίας 81 ετών; ΄Οταν ο ίδιος ανανεώνεται "ρουφώντας" το αίμα συναδέλφων του; ( Τα βαμπίρ ρουφώντας αίμα και ζώντας στο "σκοτάδι" φθάνουν 500 χρόνια!!!)Στην εφημερίδα του (στην οποία κατηγορεί και τη διοίκηση του ΤΕΑΠΑΣΑ για τη μη παρακράτηση των εισφορών από το μέρισμα) γράφει: "επιδιώκει τον εμπλουτισμό με...νέο αίμα"(;)Μπρρρρρρρρρρ....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον γράφοντα αλλά θέλω να βάλω ένα θέμα προς προβληματισμό. Η περιουσία της ΕΑΑΣ, θα περάσει όπως ακούγεται στην νέα ΕΑΑΣ. Είναι νόμιμο αλλά και ηθικό, η νέα αυτή ΕΑΑΣ να πάρει την περιουσία που ανήκει στο σύνολο των μέχρι τώρα εκούσιων και ακούσιων μελών και οι οποίοι εκτιμάται ότι σε κάποιο ποσοστό, που μπορεί να είναι και πολύ μεγάλο, δεν θα ενταχθούν σε αυτήν? Ένας είναι ο φορέας που είμαστε και θα είμαστε όλοι μέλη. Το ΜΤΣ. Άρα το δίκαιο είναι αυτή η περιουσία που ανήκει σε όλους μας να αποδοθει σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,
ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ Η ΔΥΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΕΣ(ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ),ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΥΝΣΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ