Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Δημ. ΖΟΥΛΑΣ και φυσικοί και πολιτικοί αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων

Εν τέλει, αν η διάβρωση έφτασε μέχρι το κόκκαλο στις Ένοπλες Δυνάμεις, τι κάνουν οι φυσικοί και πολιτικοί αρχηγοί; Συλήβδην χαρταετό πετούν;
ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΡΟΥΣΣΑΚΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ

Έδωσε βήμα λόγου η εφημ. Καθημερινή και ο καθένας βγάζει τ΄ απωθημένα του! Εγώ δεν θα αντιπαραταθω με κανέναν, ούτε και με τον δημοσιογράφο. Άλλωστε, έργο ενός δημοσιογράφου, είναι να αναδεικνύει θέματα, ανέξάρτητα αν για λόγους σκοπιμότητας ή εμπάθειας, την τρίχα την κάμνει τριχιά. Διάβασα πολλά στο site της καθημερινής!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!!
Αν τελικα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άχρηστες, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ.
Αν πάλι, σαν θεσμος, είναι απαραίτητες, φυσικά, όχι μόνο στο θεσμικό επιπεδο, αλλά επι πραγματικών αναγκών, τότε γιατί μιλάμε για αυτές και συλλήβδην, τις απαξιώνουμε;
Επειδή κάποιοι, 'μονιμάδες' θέλετε να τους πείτε, 'καραβανάδες' να τους πω και εγώ μαζι με εσας, 'κρουασαναδες' να τους βαπτίσω μαζί με τον δημοσ. Ζούλα, 'κομπλεξικους' μαζί με κάποιον τρίτο και εγω τέταρτος, 'αντιπαραγωγικούς' μαζί με τον Πάγκαλο, 'δημοσιοϋπαλληλισκους' με εκείνον εκεί απέναντι ή και οπως αλλιώς απαξιωτικά θέλει ο καθένας καταξιωμένος Έλληνας να τους βαφτίσει, αλλα μιλήστε για αυτούς, επωνυμα και ονοματίστες τους. Γιατί,
1ον/. Οι γενικεύσεις είναι άμετρος φασισμός. Αν στους 100 οι 99 είναι κλέφτες, τότε οφείλετε να βρείτε τρόπο να διαφυλάξετε την αξιοπρέπεια του ενός, που παρέμεινε ασπιλος και αμόλυντος, μέσα στην γενικευμενη σαπιλα!
2ον/. Ο θεσμός δεν χάνει την αξία του, αν κάποιοι δεν τον υπηρετούν σωστά. Αν θέλετε να ξεχορταριάσετε, προφανώς δεν μπαίνετε μέσα στον μπαξέ σας με το τρακτέρ και ισοπεδώνετε τα πάντα!!!
3ον/. Είναι γνωστό, ότι ""η εξουσία χρηματίζει το χρήμα και το χρήμα εξουσιάζει την εξουσία"". Με βάση αυτό, ΄ποσο σωστό είναι να γενικεύσω και να ισχυρισθώ ότι άπαντες οι ασκούντες εξουσία ή οι κατέχοντες χρήμα, είναι διεφθαρμένοι;;;
4ον/. Στην γενικευμένη εδω και χρόνια (κάποιες δεκαετίες θαρρώ) σήψη της κοινωνίας, με πρώτους τους ταγούς αυτής, γιατί να μην έχει υποστεί ανάλογη σήψη και ο χώρος του στρατού; Τα στελέχη του, κάθε κατηγορίας-ιδιότητας και βαθμού, παιδιά ετούτης της σάπιας κονωνίας είναι, της κοινωνίας της πρεμούλας, της κλεψιάς και της αρπαχτής! Πιο πολύ εκπλήσσομαι, που εκπλήσεστε εσείς και όχι για το ότι καταγράφονται φαινόμενα αμαυρισμού, στον στρατό μιας κατάμαυρης, πολιτικα, οικονομικα, ηθικα, κ.λ.π, απαξιωμενης στην συνείδηση των ιδιων
των πολιτων της, κοινωνιας και χώρας!!
5ον/. Γράφτηκε το δημοσίευμα και ακολούθησε εκείνο το -λίαν επιεικώς-αφελες "αντιπαραγωγικοί' του αντιπροεδρου της κυβέρνησης. Δικαιουμαι να σκεφτώ ότι πιθανον με προθεση να έγινε;
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΌΤΙ ΚΑΚΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΑΔΕΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ
α/. Δεν πουλάμε τα άρματα, τα όπλα και τα πλοία και ότι άλλα είναι αντιπαραγωγικά, προκειμένου να βγούμε απο το χρέος και ΝΑ ΕΦΑΡΜΌΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΈΝΑΝ ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΚΡΑΤΏΝΤΑΣ μόνο τα αεροπλάνα, μιας και οι πιλότοι είναι οι μόνοι που παράγουν και προοσφέρουν;
Τι τους θέλουμε τους λοιπους αντιπαραγωγικους ένστολους, διερωτώμαι και εγω μαζί με όλους τους άλλους έξυπνους και παραγωγικούς αυτης της τελματωμένης απο κάθε άποψη κοινωνίας;; Και γιατί δεν σπέρνουμε στα στρατόπεδα μαρούλια, φασόλια ,ρεπανακια και αγγουροντομάτες, να ταϊσουμε τον λαό; Και στο φινάλε να γίνουμε οι αξιωματικοί και παραγωγικοί-σαν γεωργοπαραγωγοί!!
Λέτε, μετα απ΄ όλα αυτά, να αγοράζουμε, άρματα μάχης- χωρίς βλήματα, αεροσκάφη ή ελικόπτερα -χωρίς όργανα νυκτερινής πτήσης, όπλα- χωρίς σφαίρες, υποβρύχια - που γέρνουν, μόνο και μόνο, λόγω μιζών!!!;; Λέτε;;
β/. Έγινε αναφορα στα Ϊμια. Δεν ξέρω τι έγινε εκείνο το βράδυ. Ξέρω όμως, ότι εκεί σκοτώθηκαν 3 άνθρωπποι και ήταν αξιωματικοί του στρατου την ώρα που κάποιος ιθύνων νους, σαφώς όχι αξιωματικός, σκεφτόταν να πάρει ο αέρας την σημαία!! Φυσικά, αξιωματικός δεν ήταν, ούτε και εκέινος που πήρε την εξουσία με το σύνθημα 'ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΙ' και μετά, μέσα απο τον βωμό της δημοκρατίας αναφώνεισαι, "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ'.
Πάντως, λίγα χρόνια πρίν, το 1987, οι ίδιοι στρατιωτικοί ήταν στο 'Βυθίσατε το Χόρα' που έκαμαν τους ίδιους αντιπαλους των Ιμίων, να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να τα μαζέψουν.
γ/. Και εν τέλει, αν η διάβρωση έφτασε μέχρι το κόκκαλο στις Ένοπλες Δυνάμεις, τι κάνουν οι φυσικοί και πολιτικοί αρχηγοί; Συλήβδην χαρταετό πετούν; Εκεί είναι ο ΥΕΘΑ και παραδίπλα ο ΑΝΥΕΘΑ. Και για έναν δημοσιογραφο, σαν τον Ζουλα και την εφ. Καθημερινή, οι πόρτες ανοιχτές θα πρέπει, μάλλον να είναι. Ιδου η Ρόδος, ιδου και το πήδημα!! Τα αλλά, λογια της Χαλιμας!!

Αν καταλάβατε αυτοσαρκάζομαι!! Γιατί ο αυτοσαρκασμός, είναι και αύτός μια μορφή άμυνας!! Καιορισμένες φορές, είναι ο μόνος τρόπος άμυνας.
Υπηρέτησα στις Ένοπλες Δυνάμεις για περισσότερα απο 30 χρόνια και θεωρώ τιμή μου που το έκαμα, απο όποια θέση, είτε στις Ειδικές Δυνάμεις σαν αλεξιπτωτιστής και ΟΥΚάς, είτε σαν ένας απλός αξιωματικος του οπλου μου, στον Έβρο, στα νησιά και στην υπόλοιπη Έλλαδα, όπου η πατρίδα με έστελνε, ταλαιπωρώντας αγογγυστα εαυτόν και την οικογένεια μου.
Γι αυτό, κανείς σας δεν μπορεί να με προσβάλλει έτσι, με ανυπόστατες γενικευσεις, με απαξιωτικά λογια, με περιφρόνηση ή ότι άλλο.
Η απαξίωση, είναι το όπλο του ανίσχυρου, η καταξίωση, η απάντηση του ισχυρου. Προσπαθήσατε να μου πείτε τι δεν είμαι εγώ, σαν στέλεχος.
Τώρα πέστε μου, τι και ποιοί είστε εσείς όλοι, που με κρίνετε. Δεν είμαι στο απυρόβλητο. Σαφώς και όχι. Γι αυτό καιυπόκειμαι στην κρίση σας!! Άλλο όμως η κρίση και άλλο η απαξίωση. Άλλο το επιχείρημα και άλλο η βωμολοχία, του λόγου και της σκέψης! Είτε αυτή ακούγεται απο τα χείλη ενος κυβερνητικού στελέχους, είτε γράφετε απο ένα δημοσιογραφο, είτε κατατίθεται σα θέση ή άποψη, απο το καθένα μας.


ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ E.A

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι πραγματική Δημοκρατία. Να μπορεί κάποιος να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του μέσα σε αξιοπρεπή όρια. Αυτή τη Δημοκρατία όμως κάποιοι την πολεμούν, αλλά και κάποιοι άλλοι τη συνηγορούν έστω και ακούσια ή εν αγνοία τους ή από απλή αφέλεια μέσω της ψήφου τους. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτό το κλίμα απαξίωσης των πάντων. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κακή συνήθεια που μας οδηγεί προς τα πίσω. Ας ελπίσουμε ότι τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας θα ενστερνιστούν τον δρόμο της άμιλλας, του υγιούς ανταγωνισμού και του σεβασμού του άλλου. Δύσκολο ακούγεται αλλά όχι αδύνατο. Οι επόμενες εκλογές πλησιάζουν. Ας γίνει μια πραγματικά νέα αρχή από όλους τους σκεπτόμενους και ενσυνείδητους πολίτες. Μόνο έτσι θα εκλείψουν αυτά που μας οδήγησαν σήμερα σε μια αδιέξοδη κατάσταση. Μόνο έτσι θα επανέλθουν στην αρχική τους θέση οι θεσμοί που στηρίζουν τη Δημοκρατία και το καλύτερο μέλλον. Ας το κάνουμε τουλάχιστον από σεβασμό στις επόμενες γενιές, προστατεύοντάς τες από όλους εκείνους που υπέθαλψαν και υποθάλπτουν το μέλλον της. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα.