Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΞΚΩΝ ΣΣΕ ΤΑΞΕΩΣ 1973

                              
                               










Aτταλείας 33, ΤΚ 16231, Βύρωνας Αττική     
                                                                                  
ΠΡΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Εθνάρχου Μακαρίου και Δ. Φαληρέως 2, Ν. Φάληρο 185 47
ΚΟΙΝ: ΓΕΣ, ΕΑΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΑΞΚΩΝ  ΣΣΕ,
          ΣΑΑΥΣ, Α.Κί.Σ, Π.Ο.Σ, ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ
                                                                              
ΘΕΜΑ: Επιστολή Διαμαρτυρίας  
ΣΧΕΤ:   Το από 2-Απρ-2011 Δημοσίευμα του κ.Κωνσταντίνου Ζούλα στην Εφημερίδα «Καθημερινή»
 Κύριε Διευθυντά,
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας (02-04-2011), με τίτλο «Με τα κρουασάν...υπό μάλης», ο συνεργάτης σας κ. Κ. Ζούλας  καταφέρεται, συλήβδην, κατά των μονίμων στελεχών του Στρατού και του Στρατεύματος  γενικότερα με άκρως απαξιωτικά σχόλια και χαρακτηρισμούς.
 Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα μόνιμα στελέχη του Στρατού παρουσιάζονται διαχρονικά ως απατεωνίσκοι, μικροκλέφτες, οικειοποιούμενοι παρανόμως τα εφόδια της υπηρεσίας και αργόμισθοι, χωρίς αξίες και ιδανικά και ουσιαστικά ανίκανοι να ανταποκριθούν στην  αποστολή τους. Γενικεύοντας δε το θέμα, εμφαντικά αποφαίνεται o κ. Ζούλας ότι ο Στρατός αποτελεί τη χειρότερη εκδοχή του Δημοσίου που κοστίζει ακριβά, χωρίς να προσφέρει κάτι το σημαντικό  και καταλήγει σε «βαρύγδουπες» προτάσεις και φαεινές ιδέες που θα λύσουν το προβλήματα καθαριότητας και σωστής λειτουργίας των πόλεων, θα σταματήσουν τις πυρκαιές  και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σκωπτικά  ίσως λύσουν και το οικονομικό πρόβλημα της Πατρίδας μας .....σε περίπτωση που οι «κλέφτες» αξιωματικοί αποδόσουν, έντοκα, τα χρήματα που αντιστοιχούν στα «κλεμένα κρουασάν».....
Εάν το κείμενο δημοσιευόταν σε κάποιο  λαθρόβιο και περιθωριακό έντυπο ακραίων και αντεθνικών θέσεων ή κουτσουμπολίστικου περιεχομένου δεν θα προκαλούσε έκπληξη. Η δημοσίευσή του όμως στην έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα σας, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, προκαλεί θλίψη, οργή και αγανάκτηση και εγείρει πολλά ερωτήματα και εύλογες απορίες για τη σκοπιμότητα του.
 Θα θέλαμε, λοιπόν,  στο σημείο αυτό να σας ερωτήσουμε: "Πόσοι αλήθεια από τους χιλιάδες αναγνώστες σας, που έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό και θεώρησαν ύψιστη τιμή την προσφορά τους αυτή προς την Πατρίδα, έχουν την ίδια «γνώμη» με τον κύριο Ζούλα;" Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί είναι ελάχιστοι, μια θλιβερή μειοψηφία-εξαίρεση  που επιβεβαιώνει τον κανόνα, με νοοτροπία και αντιλήψεις, ίσως και συμπλέγματα, ίδια  με αυτά  του κ. Ζούλα.
Στο  κατά την άποψή μας  ευτελές, ρηχό και αβάσιμο-ανούσιο  δημοσίευμά του  ο κ. Ζούλας αγνοεί (θα θέλαμε να είναι από προχειρότητα και αφέλεια και όχι από σκοπιμότητα) το ότι ο Ελληνικος Στρατός ως θεσμός και κατ'επέκταση τα στελέχη του, απολαμβάνουν της μεγάλης εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού, όπως προκύπτει και απο τις δημοσκοπήσεις δεκάδων ετών και ότι μέσα στο γενικότερο κλίμα διαφθοράς και κοινωνικής σήψης που επικρατεί θεωρούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις , ως η λάμπουσα εξαίρεση. Φαίνεται ακόμη ότι, ο κ. Ζούλας δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί  πως το λειτούργημα του στρατιωτικού απαιτεί θυσίες και στερήσεις,τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του, αυτοθυσία και πνεύμα προσφοράς,  πίστη σε αρχές και αξίες , πειθαρχία (που φαίνεται ότι δεν διδάχθηκε ο κ. Ζούλας)  και βέβαια ιδιαίτερη αγάπη πρός την Πατρίδα. Πρέπει δηλαδή να διαθέτει ο στρατιωτικός αρετές ασύμβατες με τη νοοτροπία  και το «δείγμα γραφής» που έδωσε με το  συγκεκριμένο  ... «πόνημα» ο δημοσιογράφος-συνεργάτης της έγκριτης εφημερίδας σας.
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, από τις πρωτόγονες κοινωνίες μέχρι και τα σημερινά σύγχρονα κράτη και τις υπερδυνάμεις του πλανήτη μας, η ασφάλεια και η άμυνα αποτελούσαν και αποτελουν τον πρωταρχικό και απαραίτητο παράγοντα για την ανάπτυξη όλων των υπολοίπων δραστηριοτήτων μιας χώρας.
Ακόμα και χώρες που θεωρητικά τουλάχιστον δεν αντιμετωπίζουν κάποια απειλή, όπως η Ελβετία, η Αυστραλία κλπ. συντηρούν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και η πολιτεία καλλιεργεί το σεβασμό προς αυτές και δεν τις απαξιώνει ούτε με λόγια ούτε με έργα. Οι ισοπεδωτικές και μηδενιστικές θέσεις του κ. Ζούλα, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, είναι δυστυχώς σύμπτωμα της καθολικής παρακμής που επικρατεί στην χώρα μας και της προσπάθειας  απαξίωσης των πάντων που επιχειρείται από διάφορους κύκλους.
Εκφράζοντας τα συναισθήματα αγανάκτησης όλων των μελών μας αλλά και του συνόλου των συναδέλφων μας στρατιωτικών, διαμαρτυρόμαστε έντονα για το συγκεκριμένο δημοσίευμα και  προσβλέπουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας.
Θα παρακαλούσαμε όπως η παρούσα επιστολή  δημοσιευθεί σε ανάλογη θέση με αυτή που δημοσιεύθηκε το άρθρο του κ. Ζούλα.
Επιφυλασσόμενοι για χρήση παντός εκ του νόμου απορρέοντος δικαιώματός μας.

 Αθήνα, 9 Απριλίου 2011           
                                                
                                          
                                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο       Πρόεδρος                                                              Ο     Γραμματέας                                                                    

   Γεώργιος Παπαδόπουλος                                              Χαράλαμπος Γηραλέας
                                                                                     
        Αντιστράτηγος (ε.α)                                                       Αντιστράτηγος (ε.α)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε! Αφήστε τις επιστολές διαμαρτυρίας. Και που τις συντάσετε δεν τις διαβάζει κανείς απ αυτούς που απευθύνονται. Δεν το καταλάβατε ακόμα; Γράφετε επιστολές διαμαρτυρίας στους υπουργούς στους δημοσιογράφους στις ενώσεις στις εφημερίδες με προσφωνήσεις όπως "Αξιότιμε κύριε τάδε"! "Αγαπητέ κύριε τάδε"!"θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε" "είμαστε σίγουροι ότι θα αντιλυφθείτε την αδικία". Αυτοί πάλι μας προσφονούν "κοπρόσκυλα" "αργόμισθους" "μονιμάδες" "κρουασανάκηδες" "αντιπαραγωγικούς" και άλλα πολλά. Κάπου κάπου βγαίνει και κάποιος και δηλώνει πόσο η πολιτεία τιμά τις ένοπλες δυνάμεις και άντε πάλι απ την αρχή.