Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα εις μνήμην του πεσόντος αεροπόρου Σμηναγού (Ι) Παντελή Γκέλη

Εύγε στο ΓΕΑ για την πρωτοβουλία και γενικότερα δεν ξεχνά τους πεσόντες στο καθήκον.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 και ώρα 10:00, θα τελεστεί η θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στον περίβολο της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου - Πελαγίας, εις μνήμην του πεσόντος αεροπόρου Σμηναγού (Ι) Παντελή Γκέλη.

Τον θεμέλιο λίθο θα θέσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην τελετή θα παραστούν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας και εκπρόσωποι των πολιτικών και θρησκευτικών αρχών.

Επισμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε φίλε και συνάδελφε Παντελή.
Η απώλειά σου άφησε ένα μεγάλο κενό σε εκείνους που είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν και να σε αγαπήσουν. Στη γενέτειρά σου Κόνιτσα της Ηπείρου, στην μάνα και στον πατέρα σου, στη γυναίκα σου, στις κόρες σου, στους συγγενείς και φίλους σου, στους συναδέλφους σου στην Πολεμική Αεροπορία.
Η θυσία σου αποτελεί Εθνική παρακαταθήκη και πλημμυρίζει τις ψυχές μας με ανάμεικτα συναισθήματα λύπης και υπερηφάνειας κάθε φορά που σε σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε την ανάγκη να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά στον γαλανό ελληνικό ουρανό.
Εύχομαι η Πολιτεία σαν ύστατο φόρο τιμής να μην αμελήσει να φροντίσει τις ψυχικά πληγωμένες και στερημένες από την παρουσία ενός στοργικού πατέρα κόρες σου. Είμαι σίγουρος ότι είναι και εκείνες το ίδιο γενναίες όπως ήσουν και εσύ.
Εξάλλου αποτελεί πικρή αλήθεια πως
"Ο Αετός πεθαίνει στον αέρα"!

Ανώνυμος είπε...

Για πεσόντες Τεχνικούς έχει κάνει κάτι η Π.Α? Δεν υπάρχουν δηλαδή πεσόντες Τεχνικοί εν ώρα υπηρεσίας? Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία ή μνήμη!
@5:43 ΜΜ Ναι, αλλά οχι τωρα οι πικρίες.
Ας μη ξεχνάμε και το τότε ραδιοφωνικό ξέσπασμα του διακριμένου περι τα στρατιωτικά δημοσιογράφου κκ Δημου Βερυκιου Αλήθεια το Ροαδιοτηλεοπτικό εκανε τότε τίποτα ή τίποτα?
Μυστράς 14