Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

O κορυφαίος των κορυφαίων πιλότων του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας!


Μία ακόμα μεγάλη διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου της, του επισμηναγού (Ι) Xαράλαμπου Εσκίογλου
: Είναι ο μοναδικός πιλότος Αεροπορίας μέλους του ΝΑΤΟ που συμμετέχει στην ΤLP ως εκπαιδευτής, όπου εκλέχθηκε από τους συναδέλφους τους όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές αέρος-αέρος (αερομαχίες) και ταυτοχρόνως, ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους!
Αλλά το πραγματικά εξαιρετικό (έστω και  αν είναι σπανιότατο να εκλέγεται κορυφαίος εκπαιδευτής και στις αποστολές air-to-air και air-to-ground) είναι ότι ο Έλληνας πιλότος κερδίζει αυτή την διάκριση για tρίτη σειρά εκπαιδευόμενων στην TLP. Αυτό, απλώς δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία των ΤLPs και καταδεικνύει την ποιότητα των Ελλήνων πιλότων, αλλά και των Ελλήνων γενικότερα.
Γιατί κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και από ποια ιστορική διαδρομή ερχόμαστε... 
Το Tactical Leadership Programme είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Πρόκειται για αποστολές ιδιαίτερα δύσκολες που απαιτούν εκτός από πνεύμα πολεμιστή και υψηλές διοικητικές ικανότητες, στις οποίες ο Έλληνας αξιωματικός επίσης πρώτευσε.
Εκτελούναι αποστολές εναέριας απαγόρευσης (AI: Aerial Interdiction), OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, αποστολές καταστροφής εχθρικής αεράμυνας (DEAD: Destruction of Enemy Air Defence), επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσης (No Flying Zone), αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (CAS: Combat Air Support), PR και έρευνα και διάσωση μάχης (CSAR) σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.

το είδαμε στο defencenet.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΕΥΕΙ.
ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΝΕ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΛΥΦΤΗΣ,ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ,ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΨΗΛΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

RESPECT!!!
Αποθήκευσα την ανάρτηση με τον κωδικό "respect_2026". Εάν ζω μέχρι τότε θα σχολιάσω την τύχη του συναδέλφου και την "αναγνώριση" των ικανοτήτων του από το σύστημα! - ΥΓ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΟ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝΕ ΓΑΤΑ. ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ TLP Ο ΕΠΓΟΣ (Ι) ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΠΟΓΑΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΙΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ. Α, ΡΕ ΄΄ΜΠΟΓΑ΄΄ ΤΡΕΛΛΑΝΕ ΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ενα τεραστιο μπραβο στο συμμαθητη και φιλο Χαρη!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΜΠΗ ΜΠΡΑΒΟ ,ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ............

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια συναδελφε. ετσι....