Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σχόλιο ΥΕΘΑ κ.Ευ.Βενιζέλου για ομιλία Προέδρου ΝΔ

"θεσμικά προβληματικό να απευθύνεται ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ.";;;
"παλαιοσυνδικαλιστική προσέγγιση όλων των θεμάτων" (μήπως θυμίζει και λίγο εποχές Καρχιμάκη;)
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους πρέπει να είναι χώρος κομματικά ουδέτερος. (είναι; γιατί δεν είναι;)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που τον κάλεσαν να σχολιάσει τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δήλωσε τα εξής:

«Είναι κατ΄αρχάς θεσμικά προβληματικό να χρησιμοποιείται μία κομματική συγκέντρωση αποστράτων ως μέσο για να απευθύνεται ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους πρέπει να είναι χώρος κομματικά ουδέτερος, χώρος εθνικής συναίνεσης και συστράτευσης.

Ούτε μία σχετική λέξη δεν βρήκε να πει επ’ αυτού ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντιθέτως, διολίσθησε σε μία παλαιοσυνδικαλιστική προσέγγιση όλων των θεμάτων, ενώ γνωρίζει τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τους λόγους που τη δημιούργησαν.

Μέριμνά μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλους αυτούς τους μήνες ήταν και είναι τα στελέχη των Ε.Δ. να θιγούν όσο γίνεται λιγότερο από αναγκαία και οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό ρυθμίστηκε, μάλιστα, με τον καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο, το συνταξιοδοτικό τους καθεστώς, ενώ προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στην αδιέξοδη κατάσταση που βρήκαμε να επικρατεί στο Μ.Τ.Σ.

Είναι επίσης κρίμα να μην αντιλαμβάνεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση τη σημασία που έχουν οι νέες θεσμικές εγγυήσεις, διοικητικές και δικαστικές, στο σύστημα αξιολογήσεων, προαγωγών, τοποθετήσεων και μεταθέσεων των στελεχών των Ε.Δ.

Περίμενα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επαινέσει και να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την επιβολή εγγυήσεων διαφάνειας στο χώρο των αμυντικών προμηθειών. Τις προσπάθειες αυτές τις παρακολουθεί και τις στηρίζει το κόμμα του στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και αυτό δεν πρέπει να αποκρύπτεται, αλλά να τονίζεται όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση απευθύνεται σε στελέχη των Ε.Δ.

Τέλος, με λύπησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε σήμερα μία «ολική επαναφορά» των παλαιοκομματικών πρακτικών της παράταξής του στο χώρο των Ε.Δ., τον οποίον η Ν.Δ., από αδράνεια, θεωρεί ως προνομιακό της χώρο».

11 σχόλια:

mike είπε...

Τι λέτε κύριε Εσείς τα λέτε αυτά εσείς που πρώτοι ξεκινήσατε αυτό που λέτε για παλαιοκομματικά κ.α.??? Εσείς μιλάτε για ολική επαναφορά???? Μήπως δεν ενθυμίστε καλώς!!!! Ανατρέξτε στα παλιά τα χρόνια σας τα καλά και ίσως κάτι βρείτε!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για σας το μόνιμο προσωπικό του στρατεύματος και των σωμάτων ασφαλείας το έχετε κατατάξει στον απόπατο του εξοχικού σας!!!!!!

mike είπε...

Η ομιλία έγινε σε απόστρατους Αξκούς και όχι σε ενεργεία συναδέλφους. Αυτό τι σημαίνει απαγόρευση κάποιου να μιήσει σε κάποιους??? αν αυτοί οι κάποιοι είναι αυτοί που έδωσαν όλο τους το είναι για να είμαστε αυτοί που είμαστε για μοια Ελλάδα ελεύθερη και ωραία???? Χαίρετε!!!!!

mike είπε...

Η ενημέρωση καμια φορά βλάπτει η ομιλία έγινε σε ε.α. Αξκούς και όχι σε ε.ε. Αλλά αυτά λέγονται από κάποιον που έκανε όλα αυτά ή κάτι ξέχασε???(όπως λέει και ο ποιητής ΄΄θυμίζει και λίγο εποχές Καρχιμάκη΄΄ Τυχαίο???δεν νομίζω!!! όπως λέει και ο σοφός!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΘΑ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
\«Είναι κατ΄αρχάς θεσμικά προβληματικό .....

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ Η ΕΓΛΑΘΕΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΑ, ΤΟΝ ΤΣΑΝΤΗΡΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕΣ ΑΡΧΗΓΟ ΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟς 20 ΧΡΟΝΙΑ,ΤΟΝ ΠΡΙΟΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟ ΓΕΑ ,ΤΟΝ ΚΡΕΒΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΔΑΥ, ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΥ, ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΤΟΝ ΒΟΥΖΙΟ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,ΤΟΝ ΠΙΕΡΡΟ, ΤΟΝ ΒΑΞΕΒΑΝΑΚΗ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΝΑ, ΤΟΝ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟ ΑΤΑ, ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΛΟΝ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥΛΑΣ

ΥΕΘΑ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους πρέπει να είναι χώρος κομματικά ουδέτερος, χώρος εθνικής συναίνεσης και συστράτευσης.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
ΤΟΤΕ ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΗΓΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΕ ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΩΣ ΟΙ ΡΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΥΣ

ΥΕΘΑ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ούτε μία σχετική λέξη δεν βρήκε να πει επ’ αυτού ο Πρόεδρος της Ν.Δ.....
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ , ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ Κ.Λ.Π ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΧΘΗΣΑΝ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΕΘΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ

ΥΕΘΑ.Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Μέριμνά μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλους αυτούς τους μήνες ....
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΚΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ. ΤΟ ΜΤΣ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

ΥΕΘΑ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Είναι επίσης κρίμα να μην αντιλαμβάνεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση .....
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Ο Κ. ΥΕΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΟΠΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΜΟΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΥΕΘΑ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Περίμενα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επαινέσει και να στηρίξει .......
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο Κ. ΥΕΘΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ ΝΑ ΕΠΑΙΝΕΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ , ΤΙΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ
Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ

ΥΕΘΑ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τέλος, με λύπησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ... ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΓΚΑΘΕΤΗ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ Κ. ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ
Κ. ΥΕΘΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Κ. ΥΘΕΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ 5 Μαΐου 2011 11:04 μ.μ., ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΡΡΙΚΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ Ε.Δ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΕΛΕΟΣ.ΒΙΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΔ.ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους πρέπει να είναι χώρος κομματικά ουδέτερος, χώρος εθνικής συναίνεσης και συστράτευσης.”
“Μέριμνά μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλους αυτούς τους μήνες ήταν και είναι τα στελέχη των Ε.Δ. να θιγούν όσο γίνεται λιγότερο από αναγκαία και οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό ρυθμίστηκε, μάλιστα, με τον καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο, το συνταξιοδοτικό τους καθεστώς, ενώ προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στην αδιέξοδη κατάσταση που βρήκαμε να επικρατεί στο Μ.Τ.Σ.”
“Είναι επίσης κρίμα να μην αντιλαμβάνεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση τη σημασία που έχουν οι νέες θεσμικές εγγυήσεις, διοικητικές και δικαστικές, στο σύστημα αξιολογήσεων, προαγωγών, τοποθετήσεων και μεταθέσεων των στελεχών των Ε.Δ.”
“Τέλος, με λύπησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε σήμερα μία «ολική επαναφορά» των παλαιοκομματικών πρακτικών της παράταξής του στο χώρο των Ε.Δ., τον οποίον η Ν.Δ., από αδράνεια, θεωρεί ως προνομιακό της χώρο».”

ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.... ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...!!!
ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ, ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ...!!!
ΕΝΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΔΙΠΛΗ ΕΟΡΤΗ) ....

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε επι τέλους!!! Ο κ. Βενιζέλος είναι καταξιομένος πολιτικός γιατί δεν είναι των λόγων αλλά των έργων. Όσα δήλωσε εχθές τα επιβεβαίωσε με πράξεις στο Πολεμικό Ναυτικό με τις πέρα από κάθε κοματική επιλογή επαναφορές των αποστράτων στο Πολεμικό Ναυτικό. Εδώ μιλούν τα έργα!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΛΕ ΜΟΥ 6 Μαΐου 2011 2:09 μ.μ.
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΣΕ ΝΙΩΘΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΟΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ.