Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Γ. Καρατζαφέρης: Να γίνει τζαμί, αλλά με ομόλογη σχέση

Πάλι "κέντησε" ο πρόεδρος!  (Ισως να θέλει να γίνει Εθνική κεντίστρα!)
19 Δεκεμβρίου 2005: Georgios Karatzaferis (IND/DEM) ερώτηση καταγγελία για την Ελλάδα, γιατί καθυστερεί η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.
28 Απριλίου 2010 : Να γίνει αλλά..

Τη λειτουργία της Αγίας Σόφιας ως ορθόδοξου ναού, τουλάχιστον για μία ημέρα, πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ως αντιστάθμισμα για τη λειτουργία τεμένους στην Αθήνα.

«Βεβαίως πρέπει να γίνει τζαμί, αλλά με μια ομόλογη σχέση. Να ζητήσουμε από την Τουρκία, τουλάχιστον μια ημέρα το χρόνο, την ημέρα της γιορτής της Αγίας Σοφίας να λειτουργεί η Αγία Σοφία ως ορθόδοξος ναός, για το σκοπό δηλαδή, για τον οποίο ανεγέρθη», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό [Βλέπε άρθρο] και υπενθύμισε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της 24ης Νοεμβρίου του 1981 που αναφέρει ότι οι χώροι Λατρείας επιστρέφουν στο σκοπό για τον οποίο ανεγέρθησαν.

«Εάν λοιπόν δεν μπορεί η Τουρκία να μας δώσει το ναό για όλο το χρόνο, τουλάχιστον την ημέρα της γιορτής της, η Αγ. Σοφία να μπορεί να γιορτάζει ορθόδοξα. Τότε λοιπόν κι εμείς είμαστε έτοιμοι να τους προσφέρουμε αυτό το οποίο θέλουν», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης.
Σχετικό άρθρο: "Ορθόδοξος" ο ΛΑΟΣ;;;

Κάτι μου λέει ότι πάει και η προσπάθεια του Κρις Σπύρου για επαναλειτουργία της Αγ.Σοφίας, όπως και το Δημοψήφισμα για το λαθρομεταναστευτικό...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: