Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Οπλοστάσιο στα σύνορα με το Κόσοβο εντόπισαν οι αρχές της ΠΓΔΜ

Ένα καλά κρυμμένο και φυλασσόμενο οπλοστάσιο εντόπισαν οι αρχές της ΠΓΔΜ, κοντά στη συνοριακή διέλευση Μπλάτσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ, "κατασχέθηκαν αυτόματα όπλα, όλμοι, μυδράλια, βόμβες, μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούνται σε τρομοκρατικές ενέργειες".

Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με μασκοφόρους ενόπλους και τραυματίσθηκε ένας από αυτούς, που κατέφυγε στο γειτονικό Κόσοβο.
Όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, είχαν πληροφορίες ότι σε τοποθεσία κοντά στη συνοριακή διέλευση Μπλάτσε, υπήρχε μεγάλη ποσότητα οπλισμού η οποία φυλασσόταν από ένοπλη ομάδα. Κατά την επέμβαση της αστυνομίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με μασκοφόρους ενόπλους που φυλούσαν τον παράνομο οπλισμό. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίσθηκε ένας από τους μασκοφόρους ενόπλους, ο οποίος κατέφυγε στο γειτονικό Κόσοβο. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, συνολικά δώδεκα ένοπλοι άνδρες φυλούσαν την ποσότητα οπλισμού, οι οποίοι, μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, διέφυγαν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ακόμα ότι στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτόματα όπλα, όλμοι, μυδράλια, βόμβες, μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούνται σε τρομοκρατικές ενέργειες.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: