Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: "Κόκκινη γραμμή η επιβίωση του έθνους"

"αυτό που προέχει είναι η επιβίωση του ΕΘΝΟΥΣ και αυτή είναι η κόκκινη γραμμή"

"Βρισκόμαστε σε επιτήρηση για την οικονομία και όχι για κανένα άλλο θέμα. Αν κάποιος τολμήσει να συνδέσει την κατάσταση της οικονομίας με τα εθνικά μας θέματα αυτό θα αποτελούσε για μας πολιτικό cazus beli", υπογράμμισε δύο φορές ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτό που προέχει είναι η επιβίωση του έθνους και αυτή είναι η κόκκινη γραμμή.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν, ο πρωθυπουργός αν και επεσήμανε ότι θα ήταν λάθος να δώσουμε το σήμα ότι φοβόμαστε οποιοσδήποτε ξένος ηγέτης να μεταβεί σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας μας, έκανε γνωστό ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν πρόκειται να μεταβεί στη Θράκη.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι τώρα που η χώρα είναι καίρια τραυματισμένη, δεν είναι η καλύτερη περίοδος για να δεχθούμε τον επελαύνοντα, όπως τον χαρακτήρισε, κο Ερντογάν και ζήτησε την αναβολή της επίσκεψης για τρεις μήνες.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι αν η χώρα μας έφτασε οικονομικά στο ναδίρ, σε αυτό συνέτεινε και η Τουρκία ως κακός γείτονας που μας αναγκάζει κάθε μέρα να ξοδεύουμε τεράστια ποσά για να αναχαιτίζουμε τουρκικά αεροπλάνα.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε και σε επίκαιρή ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις ανατροπές στο χώρο της υγείας - πρόνοιας από τις επικείμενες υπαγορεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. "Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές. Λέμε πολλά "όχι" για να προφυλάξουμε ότι μπορούμε", τόνισε ο πρωθυπουργός, καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ να μην χρησιμοποιεί ως άλλοθι "το κακό", όπως είπε, ΔΝΤ.

Δημοψήφισμα ή νωπή λαική εντολή πρότεινε λίγο αργότερα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να βάλει "κόκκινες γραμμές" στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, αλλιώς η χώρα , όπως τόνισε, θα οδηγηθεί στην καταστροφή.

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: