Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Να πως αντιδρούν οι Τούρκοι ακόμη και όταν χάνουν σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι...

Η Τουρκία έτοιμη να εισβάλει!
Türkiye işgal altında!

Στο Online παιχνίδι στρατηγικής και της διπλωματίας eRepublik (http://www.erepublik.com/ ) που κυκλοφόρησε το 2008, η Ελλάδα έχει καταληφθεί από τη συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.
Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παίκτες από όλο τον κόσμο οι οποίοι προσπαθούν να ανεβάσουν την χώρα τους σε ανώτερα επίπεδα του παιχνιδιού.
Το παιχνίδι παίζεται παγκοσμίως από περίπου 430.000 χρήστες.
Την τελευταία περίοδο διεξάγεται ένας μεγάλος πόλεμος ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χρήστες ώστε να κατακτήσουν την χώρα που προστέθηκε στο παιχνίδι και είναι η Κύπρος.
Επειδή ο αριθμός των Τούρκων χρηστών είναι σημαντικά μικρότερος των Ελλήνων υφίσταται η πιθανότητα η Κύπρος να πέσει στα χέρια των Ελλήνων.
Για να περάσουμε στην ηγετική θέση του παιχνιδιού ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αρχίσει η αύξηση του αριθμού των χρηστών.
Οι παίκτες μετά την εγγραφή τους εργάζονται ως εργάτες και κερδίζουν χρήματα. Επιπλέον δύνανται να γίνουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας.
Οι παίκτες που προελαύνουν και γνωρίζουν τον πόλεμο, μπορούν να γίνουν βουλευτές ή αρχηγοί κόμματος ή κράτους.
Στο σημείο αυτό οι παίκτες προχωρούν σε πόλεμο με άλλες χώρες και οι κατακτητές μπορούν να φέρουν μαζί τους την σημαία τους.
Φυσικά είναι επίσης μεγάλος ο κίνδυνος να απολέσουν την ίδια τους την χώρα.
Στο παιχνίδι είναι επί του παρόντος η Τουρκία με τους συμμάχους της, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία, Ιράν, Ινδονησία, Ρωσία, ΠΓΔΜ, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή και τη Σερβία, ενώ τα κράτη που συμμάχησαν με την Ελλάδα, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Καναδάς, Ισπανία, Κίνα, Μολδαβία, το Ισραήλ και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Το πιο δύσκολο εμπόδιο για τους Τούρκους χρήστες είναι η τουρκική γλώσσα, ενώ η έλλειψη εναλλακτικών επιλογών αναμένεται να ολοκληρωθεί με την προσθήκη της τουρκικής γλώσσας στις επιλογές.
Στο φόρουμ για τους Τούρκους χρήστες του παιχνιδιού υπογραμμίζεται η ενίσχυση της κατάστασης των εδαφών της Ανατολίας για την περίπτωση ανακατάληψης.
Οι χρήστες προειδοποιούνται για την εγγραφή νέων παικτών σε αυτή την περιοχή. (αλλά και για την περιοχή του Αιγαίου όπως φαίνεται από τα σχόλια των Τούρκων διαχειριστών)
www.milliyet.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια: