Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΜΤΣ: Επιτέλους ας δοθούν απαντήσεις!

5η Οκτωβρίου 2010, αποφράδα ημέρα για το ΜΤΣ;

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πέρασαν τρεις μήνες από τότε (Ιούνιο) που σήμανε «συναγερμός» εξαιτίας του προβλήματος στη χορήγηση του μερίσματος από το ΜΤΣ. Ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό από μήνες ή και χρόνο, όλοι το αντιμετωπίσαμε με «έπληξη» ή σπασμωδικά. Τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, παραστάσεις σε αρμοδίους και αναρμοδίους, αλληλοενημέρωση, «ανακάλυψη» ενόχων και υπευθύνων... Μπροστά στο πρόβλημα και την έντονη αντίδραση των συναδέλφων αποφάσισε να ενδιαφερθεί και η ΕΑΑΣ, μένοντας ωστόσο στο ρόλο του ενδιάμεσου της επικοινωνίας. Δεν μαθαίναμε για τις δράσεις και τις αποφάσεις της ΕΑΑΣ, αλλά για το τι είπε ο Πρόεδρος στον Πρόεδρο του ΜΤΣ και τι απήντησε ο δεύτερος στον πρώτο το πρωί και τι το μεσημέρι! Παράλληλα υπάρχει και το πρόβλημα του ΒΕΑ. Μεγάλος αριθμός συναδέλφων περιμένουν αυτό για το οποίο χρόνια πλήρωναν και περίπου είχαν υποσχεθεί στα παιδιά τους.

Τι έγινε στους τρεις μήνες που διέρρευσαν; Μάλλον τίποτε (τουλάχιστον δεν ενημερωθήκαμε για κάτι συγκεκριμένο). Ήταν και περίοδος διακοπών (!!!). Έτσι φθάσαμε στο επόμενο τρίμηνο συζητώντας και πάλι αν θα χορηγηθεί το μέρισμα και από… ποιο τρίμηνο θα κοπεί !!! Προσέξτε! Φθάσαμε στο σημείο να δεχόμαστε προς συζήτηση το πότε θα κοπεί οριστικά το μέρισμα! Σαν να πρόκειται για δωράκι ή ελεημοσύνη που εξαρτάται από την καλή διάθεση του δωρητή. Αντί να απολογούνται εκείνοι που, δεκαετίες τώρα, έφθασαν το ΜΤΣ, έναν από τους ποιο εύρωστους οργανισμούς τους Ελληνικού Κράτους, στη σημερινή κατάντια, τολμούν, ανερυθρίαστα, να συζητούν το ΑΝ θα χορηγηθεί μέρισμα. Τολμούν, ανερυθρίαστα, να απαντούν στα παιδιά των δικαιούχων ότι δεν γνωρίζουν αν θα χορηγηθεί ΒΕΑ !!! Αυτά δηλαδή που τους οφείλει η Πολιτεία !!!

Μπορεί να αισθανόμαστε θυμό, αγανάκτηση, ίσως και ντροπή για την κατάντια του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ Ταμείου και για το ότι τόσα χρόνια δεν κάναμε κάτι, όμως την ευθύνη φέρουν εκείνοι που θεσμικά είχαν την αποφασιστική αρμοδιότητα και τη δυνατότητα να δράσουν.

Τώρα τι γίνεται;

· Καταρχήν το ΜΤΣ έχει την υποχρέωση να ενημερώσει λεπτομερώς, και να ενημερώνει συνεχώς και τακτικά (θα μπορούσε να διαθέσει η ΕΑΑΣ μία σελίδα της εφημερίδας), τους «μερισματούχους» του για ότι αφορά στο Ταμείο. Ποια είναι η κατάσταση, τα προβλήματα, οι αποφάσεις, τι προτίθεται να κάνει, πότε και πώς. Να μη χρειάζεται κάθε τρίμηνο να ρωτάμε… Δεν μας ενδιαφέρουν τα συμπεράσματα των «αναλογιστικών μελετών» και το τι τους απάντησε ο Α και ο Β. Το ΜΤΣ υποχρεούται να δώσει συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις στα μέλη του.

· Η ΕΑΑΣ οφείλει να αναλάβει επιτέλους δράση. Να απαιτήσει, να ενημερώσει και να ζητήσει, αν χρειαστεί, την κινητοποίηση των μελών της.

Υπάρχει και μια άλλη, εξίσου τραγική πλευρά: οι κρατήσεις που γίνονται στους εν ενεργεία συναδέλφους. Για ποιο λόγο πληρώνουν σε ένα Ταμείο που ήδη δηλώνει αδυναμία ανταπόδοσης; Γιατί τους γίνονται κρατήσεις υπέρ ΒΕΑ για τα παιδιά τους, όταν σήμερα περιμένουν στη σειρά χιλιάδες παιδιά αποστράτων και το ΜΤΣ αδυνατεί να τους πει ακόμα και αν κάποτε το εισπράξουν; Μήπως η ΕΑΑΣ οφείλει να λάβει θέση και να απαιτήσει ενημέρωση και εξηγήσεις; Μπορεί να μην εκπροσωπεί τους ε.ε. συναδέλφους όμως όλοι τους είναι εν δυνάμει μέλη της, οι δε κρατήσεις που τους γίνονται αφορούν δικαιώματα που θα τους αποδοθούν (;) όταν θα είναι απόστρατοι. Ποιος θα τους δώσει μια απάντηση;

Τέλος, η Πολιτεία δεν μπορεί να εμφανίζεται ως… δανειστής του ΜΤΣ, διότι στην πραγματικότητα είναι οφειλέτης. Οφείλει να επιστρέψει (μήπως και εντόκως;) αυτά που τόσα χρόνια εκμεταλλεύτηκε για δικούς της σκοπούς ή κακοδιαχειρίστηκε, ή έκανε «κοινωνική πολιτική» με τα δικά μας χρήματα. Να εξήγησει με σαφήνεια και πληρότητα τι συνέβη με την Γενική Τράπεζα, τι έγινε με τους «αντιστασιακούς», με τους Ολυμπιονίκες, με το κτίριο που παραχωρήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, κοκ.

Με πολλή εκτίμηση
Δρ.Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΣΟ ΑΚΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ.
ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ.
ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ.
Η ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.
ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥΣ
Η ΟΠΟΙΑ (ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Είναι εξωφρενικό να πληρώνω μια ζωή το ΜΤΣ ,να βγαίνω στη σύνταξη,να προσπαθώ να ρυθμίσω την ζωή μου και να βάλω έν πρόγραμμα σύμφωνα με τα οικονομικά μου,τα παιδιά μου να είναι σε ηλικία σπουδών με τα έξοδα να τρέχουν ανεξέλεγκτα,και να έρχεται το "κοινωνικό κράτος" να μου κόβει εντελώς δώρα και επίδομα αδείας επειδή είμαι κάτω των 60 ετών,και να έχω το άγχος μήπως και το ΜΤΣ μου κόψει αυτό που δικαιόυμαι και πλήρωνα κάθεμήνα επί δεκαετίες.Ελεος κύριοι "φιλάνθρωποι" του "κοινωνικού" αυτού κράτους που μας δείχνετε κάθε μέρα πόσο μας λογαριάζετε.....Κρίμα...!

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΛΗΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΤΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ Ε.Ε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΕΘΑ Κ.Λ.Π

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστέ Στρατηγέ,
εξηγήσεις μπορούν να μας δώσουν πολλές επίσης ανερυθρίαστα.... Ακόμη και το περίφημο "υπάρχουν λεφτά" επεξηγήθηκε από κάποιους "πεφωτισμένους" με περισσή άνεση !
Προσωπικά λοιπόν, δεν θέλω καμία εξήγηση κι από κανέναν τους.
Θα πρέπει πολύ απλά να καταβάλλουν τα μερίσματα. Αν δεν μπορούν, τότε θα πρέπει να αποταθούμε επίσημα και συλλογικά στη Δικαιοσύνη έτσι ώστε, να εξετασθεί το θέμα από νομικούς, να υπάρξουν υπεύθυνοι και υπόλογοι για τη κακοδιαχείριση και την όποια παρακινδυνευμένη κοινωνική πολιτική κάποιων, να δημευτούν οι περιουσίες τους κ.ο.κ.
Στη δουλειά μας έτσι μάθαμε... Μπήκες μέσα , τα βάζεις από την τσέπη σου !

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΥΑΡΕΣΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΤΣ ,ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ .ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΤΡ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ,ΚΑΝΟΥΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ MEGA KOLPO GROSO ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Ο Ταξίαρχος κ. Σωτηρίου Διευθυντής μεταθέσεων του ΓΕΑ περιοδεύει τις Μονάδες της Αεροπορίας με επιτελείς του ΓΕΑ προκειμένου να ενημερώσει το προσωπικό για οικονομικά θέματα. Φυσικά οι επιτελείς πιάστηκαν αδιάβαστοι από το προσωπικό και σημείωναν τις ερωτήσεις προκειμένου να επανέλθουν για να απαντήσουν δηλαδή διπλά φύλλα πορείας για τους άσχετους πράσινους επιτελείς του ΓΕΑ υπάρχουν επειδή δεν γνωρίζουν τα καθήκοντά τους. Όσον αφορά το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας ο κ. Σωτηρίου είπε το εξής κουφό, ότι είναι άδικο ο ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΆΣ ΝΑ ΠΑΊΡΝΕΙ 35 ΜΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ 37 , θα πρέπει να παίρνει ο ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ 35 ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ 50 σύμφωνα με τις θέσεις ευθύνης που κατείχε. Δηλαδή τι μας λέει ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ότι όσο κάθεται το κόμμα στην εξουσία θα τρώνε οι κολλητοί που θα παίρνουνε τις θέσεις ενώ το υπόλοιπο προσωπικό θα στενάζει κάτω από τις φασιστικές μεθοδεύσεις ολίγων εκλεκτών της πράσινης εξουσίας. Η απόδοση κύριοι του μερίσματος προέρχεται από τις εισφορές του προσωπικού και τα έσοδα του μετοχικού ταμείου . Και ερωτάται ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΑ , ο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΚΟΥΦΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ; και δεύτερον, δηλαδή θα πληρώνει εισφορές το προσωπικό, προκειμένου να τα αρπάζου οι επιτήδειοι που θα παίρνουν θέσεις βάση της κομματικής ταυτότητας; Ο Α/ΓΕΑ οφείλει άμεσα να διαψεύσει τα όσα κουφά λέει ο Ταξίαρχος Σωτηρίου διαφορετικά θα ταυτιστεί με το MEGA KOLPO GROSO που θα γίνει στο ΜΤΑ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό για τις περιοδίες από επιτελείς του ΓΕΑ το άκουσα και εγώ, καλά είναι τόσο άσχετοι και ανεγκέφαλοι???? δεν μπορούν να σηκώσουν στο site τις αεροπορίας ένα ενημερωτικό για τον κόσμο το οποίο όμως να είναι έτσι φτιαγμένο που να δέχεται και ερωτήσεις από τα στελέχη και οι αρμόδιες Δνσεις να είναι υποχρεομένες να απαντήσουν ????
Τόση βλακεία και ασχετοσύνη μαζεμένη? ...ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι του αγριόχοιρου υπουργού και του Σάκη στην ΠΑ δεν παίζονται. Ο κ. Σωτηρίου από νέος υποσμηναγός "αποσπάστηκε" (για να μετράει και πολεμική Μοίρα ταυτόχρονα) υπασπιστής των συνεχόμενων αρχηγών του ΑΤΑ από Στάπα και μετά, ενώ οι άλλοι συμμαθητές και λοιποί συνάδελφοι πετούσαν νυχτερινές δύο φορές την εβδομάδα και έπαιρναν μέρος σε όλες τις εθνικές ασκήσεις.
Υπήρξε μέγας κομματικός εγκάθετος του ΠαΣοΚ και κολλητός από τότε του σημερινού διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του υπουργού, του Β΄κλαδάρχη του ΓΕΑ και 4-5 ακόμα κομματικών εγκαθέτων που δεν κρίνω αυτή τη στιγμή σκόπιμο να τους ονομάσω δεδομένου ότι δεν εμφανίζονται στο προσκήνιο. Πάντως όλη αυτή η αμαρτωλή κουστωδία συναποφασίζει τις καρατομήσεις κλπ στην ΠΑ κατά τη διάρκεια τσιπουροσυνάξεων, μετά την αναχώρηση από το πεντάγωνο, οι οποίες πληθύνονται κυρίως κατά τη διάρκεια των ετήσιων κρίσεων. Ο κύριος αυτός επωφελήθηκε όλων αυτών που συνεπάγεται η κομματική του ιδιότητα, δηλαδή ευνοϊκές τοποθετήσεις εξωτερικού κλπ. Επί ΝΔ για το άτομό του υπήρξε ένα είδος περίεργης ασυλίας με αποτέλεσμα να υπηρετεί συνέχεια στη Λάρισα, που είναι η πόλη των συμφερόντων του. Μετά την αλλαγή
της κυβέρνησης, με παράμβαση του Σάκη, αποκαταστάθηκε άμεσα από την κρίση διατήρησης στον αυτό βαθμό, προάχθηκε σε ταξίαρχο και τοποθετήθηκε διευθυντής ΓΕΑ/Β4 για ν' αρχίσει το θεάρεστο έργο των εκκαθαρίσεων μη πολιτικώς προσκείμενων, αλλά και μισούμενων (μέχρι εκεί φτάσαμε) από τον Σάκη.
Για τον Σάκη έχουν γραφει κατά κόρον τα κατορθώματά του και όμως προετοιμάζεται σύντομα για προαγωγή σε υποπτέραρχο και ανάληψη διοίκησης σε μεγάλη θέση ευθύνης. Επίσης με υπουργό τον αγριόχοιρο αποτελει την εν δυνάμει μελλοντική ηγεσία του όπλου. Όλοι όμως αυτοί οι "κύριοι" πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και θα πρέπει να δώσουν λόγο των πράξεών τους όταν έρθει η ώρα.

ΑΕΤΟΣ
ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ