Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Άμεση επίθεση εναντίων των τούρκων; Ναι με επιθετική πολιτική όμως!

Επίθεση ενάντιων των τούρκων όχι, επιθετική πολιτική ναι!
Γεωπολιτική ανάλυση για τα πεπραγμένα στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο!

Πάντα μπορείς να κολλήσεις στον τοίχο και να απειλήσεις του τούρκους, αρκεί να σου δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία! Να τους στριμώξεις τόσο πολύ που δεν θα μπορούν να αντιδράσουν! Να φανείς εσύ μάγκας και να κερδίσεις πολλά οφέλη από αυτή την ενέργεια. Αρκετά πια με της απειλές τους: ότι θα μας κάνουν πόλεμο άμα ανακηρύξουμε τα 12 μίλια στο αιγαίο ή της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος Κύπρου, τώρα έχουμε την ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε!

Για πια ευκαιρία αναρωτιέστε; Ότι μας στηρίζουν εβραίοι και αμερικανοί γιατί τα μάθατε: θα στείλουν ολόκληρο αεροπλανοφόρο στο Καστελόριζο να σουλατσάρει απέξω. Από την άλλη μεριά την έφαγε και ο Μουμπάραγκ, τα ήθελε και αυτού νου ο κώ-λος του. Για την Αίγυπτο μιλάω ότι ξεσηκώθηκε ο λαός και του είπαν να φύγει και έγιναν όλα αυτά αυθόρμητα κατά τύχη ή κατά λάθος! Ναι κατά λάθος έγιναν όλα μόνο που έβαλαν εβραίοι και αμερικανοί το χεράκι τους, για να βοηθήσουν την κατάσταση έριξαν λίγο λαδί στην φωτιά!
Μα γιατί να το κάνουν αυτό αφού ήταν άνθρωπος τους αναρωτιέστε;

Γιατί έκανε ένα λάθος, δεν υπόγραψε της συμφωνίες με της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου και είπε κάτι μπούρδες ότι έχουν και οι τούρκοι μερίδιο; Τώρα καλά να πάθει, πίστεψε ποτέ ότι θα τον γλίτωναν οι τούρκοι; Δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα από ότι γίνεται; Και ποιος έχει πάρει χαμπάρι θα μου πείτε ότι είναι πολλά τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο στον ελλαδικό χώρο το ξέρετε επιτέλους το είπανε. επειδή είναι η πρώτη φόρα που γράφω γεωπολιτική ανάλυση για το army alert λογικό είναι να μην με ξέρεται εμένα και της απόψεις μου υπάρχουν δεκάδες αναλύσεις στο φόρουμ του defencenet.gr θα σας πω με λίγα λόγια αυτά που εχουν προηγήθη και μας αφορούν

ότι είναι πολλά τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο στον ελλαδικό χώρος όσο τρεις φόρες της Σαουδικής Αραβίας το λέω πολλά χρονια από την μια όμως οι αμερικανοί ήθελαν να το πάρουν τσάμπα για αυτό και έβαζαν την Τουρκία να μας απειλεί με το 8+4 δηλαδή να πάρουν από το πετρέλαιο της Ελλάδος του αιγαίου αφού πρώτα τα μυρίζαμε με της Τουρκία το 8% εμείς και το 4% οι τούρκοι γιατί θα έδιναν πάνω από το 20% για δικαιώματα γύρω στο 22-23%!
Για αυτό μετά το 1974 πίεζαν την Ελλάδα βάζοντας τους τούρκους και αυτοί οι ηλίθιοι έκαναν ότι τους έλεγαν.

Μα δεν είναι ηλίθιοι οι ανθρωποι κουτοί ήταν να μην εκμεταλλευτούν τη ευκαιρία που τους έδιναν; Που την είδατε την ευκαιρία απορώ; Θα έπαιρναν το 4% από πετρέλαιο του αιγαίου όχι από ελληνικό από όλο αλλά ξέχασαν ότι έχουν και αυτοί ένα μικρό μερίδιο από τον θαλάσσιο χώρο που τους απέμενε αν είχαμε κάνει τα 12 μιλιά αλλά με 22-23% θα το έδιναν. Για να το καταλάβετε αν είχαν το 20% του αιγαίου και το έδιναν με 20% ήταν ακριβως η ίδια αναλογία με το 4% από το 100% για να μην πολύ λόγο η δική τους αναλογία είναι παραπάνω από 2,5% -3% από τον δικό τους θαλάσσιο χώρο που τους αναλογούσε δηλαδή τι τους έδιναν οι αμερικάνοι ψίχουλα 1-1,5% παραπάνω από ότι θα είχαν!

Τότε γιατί συνέχισαν το ίδιο τροπάριο οι τούρκοι; Δεν το κατάλαβαν ότι τους κορόιδευαν; Δεν μπορούσαν να πουν εντάξει θα τα βρούμε με τους έλληνες δώστε κάτι παραπάνω από τους αμερικάνους; Λες να μην τους το είπαμε; Ή να μην το κατάλαβαν αλλά ένας είναι ο φόβος του η ισχυρή Ελλάδα την τρέμουν την φοβούνται ξέρουν πως τα εδάφη που έχουν είναι δικά μας και μόνο με εμάς έχουν τόσο άσβεστο μίσος αν η Ελλάδα βγάλει το πετρέλαιο και έχει λεφτά θα τους λιώσει αυτό το φοβούνται και τους έχει γινει έμμονη ιδέα.

Ξέχασαν όμως και την μελέτη για το peek του πετρελαίου, για το μέγιστο δηλαδή της παραγωγής που έχει υπολογιστή στο 2025, μελέτη της SEAL υπάρχουν και άλλες πιο απαισιόδοξες. Για αυτό και έγινε η δόκιμη για άντληση πετρελαίου από μεγάλα βάθη. Το έκανε η BP στον κόλπο του Μεξικού και απέτυχε και δεν μίλησε κανείς, δεν είπαν τίποτα τσιμουδιά όλοι. Και να τα πρώτα ακούσματα ότι εχουν πετρέλαιο τα Φώκλαντ, μετά θα ερχότανε και η σειρά μας αναγκαστικά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχουν πολλοί παίχτες που θέλουν να το πάρουν και όχι μονο οι αμερικανοί.

Οι εβραίοι φοβούνται τους αμερικάνους γιατί είναι απρόβλεπτοι, έτσι έβαλαν μέσα τους ρώσους. Όχι όμως στο πετρέλαιο γιατί θα γινότανε χαμός αλλά στο φυσικό αέριο, τα βρήκαν σε ποσοστό 50% ο καθένας. Γιατί να μην τα πάρουν αυτοί τα κέρδη, κορόιδα είναι και να τους τα φάνε οι αμερικάνοι; Μετά έπρεπε να βγει έξω από το παιχνίδι η Τουρκία και αυτό γίνεται γιατί είναι επικίνδυνη. Εξάλλου από πού θα περάσει το φυσικό αέριο για να πάει στην Ευρώπη; Μα μόνο μέσο Ελλάδος γίνεται Κρήτη, Αντικύθηρα, Κύθηρα, ελαφώνησος, Πελοπόννησος, διυλιστήρια MOTOR OIL. Που εκεί μπορεί να συνδεθεί με τον αγωγό που είδη υπάρχει και να πάει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη ή με νέο αγωγό μέσο ηπείρου.

Και ξαφνικά άλλαξαν όλα, από τα αποπαίδια της δύσης όλοι μας αγάπησαν γάλλοι, γερμανοί, ρώσοι, αμερικάνοι! Και να οι φίλιες με το Ισραήλ και ότι θέλουμε και ότι γουστάρουμε! Όχι ότι δεν είχαμε καλές σχέσεις με τους γάλλους, από τον γερο Καραμανλή της έχουμε. Εξάλλου οι γάλλοι δεν μας πούλησαν ποτέ ούτε το 1922! Μας το είπαν μην το κάνετε γιατί είναι ενάντια στα συμφέροντα μας και δεν θα σας στηρίξουμε. Άλλοι μας κορόιδεψαν όπως πάντα οι άγγλοι, μας έκαναν πολλά οι άγγλοι που θέλουμε πολλές σελίδες μονο για να τα αναφέρουμε.

Το θέμα είναι ένα: μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τους αμερικάνους και να πάρει μερος του πετρελαίου αυτή; Όχι! Άσχετα αν πήγε η μερκελ στην Κύπρο και τα είπε χοντρά στους τούρκους. Ξέρουν ότι δεν μπορούν οι γάλλοι και οι γερμανοί να αντιμετωπίσουν τους αμερικανούς, μαζί με τους ρώσους όμως όλα αλλάζουν! Και εδώ μπαίνει στην μέση η Ρωσία. Είδατε πόσα πλήρωσε η Ρωσία για συμφωνίες με τους γάλλους, για ελικοπτεροφόρα κλπ.
Αν υπάρχει και άλλο παλαβό στην υπόθεση; Υπάρχει: ποίος θα σταματήσει τη Τουρκία από το να ζητάει πετρέλαιο, από αυτό που δεν είναι δικό της; Όχι πάντως οι αμερικάνοι. Δεν είναι δυνατόν η χώρα που ίδρυσε το ΝΑΤΟ να χτυπήσει χώρα του ΝΑΤΟ. Για αυτό θα μπουν στο παιχνίδι οι ρώσοι, θέλουν να τους δώσουν ένα μικρό κοκαλάκι και να βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα.

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν οι τούρκοι; Μα αυτό κάνουν ετοιμάζονται για την σύγκρουση, για αυτό προσπαθούν να αναπτύξουν την πολεμική τους βιομηχανία για τον υπέρ πάντων, κατά πάντων αγώνα τους!
Έλα όμως που ο κάλος θεούλης μας έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία και πρέπει να μην πάει χαμένη με τίποτα. Επίθεση ενάντιων των τούρκων όχι, επιθετική πολιτική ναι! Ο τίτλος που διαβάσαμε στην αρχή έκαναν το λάθος; Το αγόρασαν σκόπιμα; Το έδωσαν οι άγγλοι για να μην κατάληξη στους Κινέζους με το 1/3 της τιμής; Είναι κάτι άλλο στην μέση;

Γιατί αναφερόμαστε και κάνουμε τόσες πολλές ερωτήσεις; Μα για το βρετανικό αεροπλανοφόρο που αγόρασαν τούρκοι. Σιγά τα ερείπιο που θα ασχοληθούμε με αυτό, για να μπει σε υπηρεσία θα περάσουν 3 χρόνια αφού το φτιάξουν, αν το φτιάξουν. Έξαλλου για διάλυση πάει. Τότε γιατί δεν το έδωσαν στους κινέζους με τρεις φορές μεγαλύτερη τιμή; Μπορεί να χρησιμοποιώ για εκπαίδευση των ελικοπτέρων και των χαριερ, αν αποκτήσουν οι τούρκοι μέχρι να πάρουν τα αλλά ή ένα άλλο ίδιο αεροπλανοφόρο από τους άγγλους; Ε; τι; πως; Πως θα εκπαιδεύσουν τους πιλότους; Θέλει έναν χρόνο το σκεφτήκατε αυτό; Αν υπάρχει όμως το αεροπλανοφόρο μπορεί να το βουλιάξουμε εύκολα ,όχι όμως αν είναι εκπαιδευμένοι οι πιλότοι. Έξαλλου γιατί υπάρχει η προαίρεση για την αγορά 16 F35 V-STOL; Ξυπνάτε γιατί χανόμαστε ο πόλεμος αυτήν την δεκαετία θα έρθει, ετοιμαστείτε πριν είναι πολύ αργά.

Θα σας τα εξηγήσω πιο κάτω αναλυτικά για να ξέρετε. Τώρα ας έρθουμε πάλι στο προκείμενο: αν βάλουν ένα αεροπλανοφόρο μεταξύ Καστελόριζου Κύπρου πως θα ενισχύσουμε την Κύπρο; Είναι πονηροί οι τούρκοι θέλουν να μας χτυπήσουν όπως τους βολεύει: ένταση στην Κύπρο, συγκρούσεις και να χάσουμε περισσότερα αεροπλάνα από ότι αυτοί για να τους υποστηρίξουμε τους κύπριους και μετά να επιτεθούν σε τέσσερα μικρά. Ή μεσαία νησιά μας για να πάρουν σίγουρα τα δυο και μετά συνομιλίες. Ότι έκαναν στην Κύπρο που είχαν συμφωνήσει με την χούντα της Ελλάδος, να γίνει με πιέσεις κάτι σαν το σχέδιο ατσεσον για να πάρουν το 5% αυτοί το 95% η Ελλάδα και άλλα έκαναν ακόμα και από αυτά που είχαν συμφωνήσει με τους αμερικανούς!

Τη πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Να αδράξει την ευκαιρία, να αρπάξει το αεροπλανοφόρο όταν πλησίαση στην Ελλάδα, να το καταλάβει. Να του βάλει επάνω μια τουρκική σημαία αν δεν έχει και να το βύθιση, με πύραυλους εξοσετ και με πυροβόλα και να το δείξει αυτό η τηλεόραση. Να βγει ο πρωθυπουργός και να πει: πως δεν θα το επιτρέψουμε αυτό να γίνει είναι εναντία στα συμφέροντα μας. Δεν θα επιτρέψουμε να ενισχυθούν οι τούρκοι για αυτό και το βυθίσαμε, θα αποζημιώσουμε όμως στο ίδιο κόστος. Αλλά αν ξανακάνουν το ίδιο λάθος, αν τολμήσουν και πάρουν ΑΚ αεροπλανοφόρο ή LHD αποβατικό ελικοπτερωφόρο οι τούρκοι! Θα το βυθίσουμε αμέσως χωρίς προειδοποίηση και δεν μας νοιάζει πόσο το έχουν πληρώσει οι τούρκοι. Αρκετά τους ανεχτήκαμε ως εδώ και μη πάρε κει, αφού θέλουν πόλεμο θα τον έχουν. Να κάνει και μια μικρή επιστράτευση πριν και να ανακοινώσει αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες! Έτσι δεν θα διαμαρτυρηθεί κάνεις για την αύξηση της θητείας.

Άντε μετά να πάει να απόδειξη ο ερντογάν στους τούρκους: ότι το πλοίο ήταν ένα ερείπιο, ένα σαράβαλο ποιος θα τον πιστεύει; Το θέμα είναι τη θα δείχνει η τηλεόραση: ότι οι έλληνες ξεσηκώθηκαν και μας απειλούν και ότι δεν θα κάνουν πίσω, να δω πως θα ξανά βγει!


θα σας βάλω το κείμενο που έγραψα στης 31/01/2011

Θέλετε γεωπολιτική ανάλυση τώρα; ήθελα να ξέρα γιατί με κουράζετε να γράφω! Αντί να με βγάλετε βόλτα, να πάμε να πιούμε ένα καφεδάκι μαζί και να τα συζητήσουμε. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όπως νομίζετε, δεν γράφονται έτσι οι γεωπολιτικές αναλύσεις. Πάντα αγνοείς κάτι γιατί δεν κάνεις τους κατάλληλους συνειρμούς σου στο μυαλό. Μετά που σχεδόν τελείωσα την μελέτη για τα μικρά LPD και την απάντηση για το μικρό ταχύ υποβρύχιο όχημα. Τσακ μου ήρθε στο μυαλό όλα αυτά που μου έλειπαν για να καταλάβω τη συμβαίνει και τι παίζεται αλλά και τη θα γίνει. Αλλά ας αρχίσουμε. Άσχετα αν με πονάει το χέρι μου από το γράψιμο και λόγο δουλειάς, θα σας κάνω ένα δώρο για της ευχές σας για τα γενέθλια μου.

Είναι τόσο μπερδεμένα τα πράγματα που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Πιάνεις το ένα θέμα, αφήνεις το άλλο. Δυστυχώς περιπλέκονται ακόμα περισσότερο τόσο που απορείς; Πολλά πράγματα άλληλο εμπλέκονται σε τέτοιο βαθμό που σε αφήνουν άφωνο!

Είναι ευτύχημα που έχουμε έναν πρωθυπουργό που μιλάει τέλεια ξένες γλώσσες! Δεν είναι έξυπνος ο άνθρωπος αλλά είναι ήρεμος, δεν φανερώνει τα αισθήματα του τα κρύβει αρκετά έξυπνα και αυτό είναι καλό. Για αυτό εξάλλου τον διάλεξαν και τον προώθησαν για να ανέβει στα υψηλά αξιώματα της χώρας. Ήθελαν ανθρώπους που να καταλαβαίνουν αυτά που τους λένε χωρίς μεσάζοντες. Τον έβαλαν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, μα όλα άλλαξαν ξαφνικά στην περιοχή μας, έριξαν άλλη ζαριά και επέλεξαν άλλο δρόμο. Από την διάλυση της Ελλάδας σε κομμάτια που αυτό είχαν στο μυαλό τους για πολλά χρόνια! Μια ισχυρή Ελλάδα τους δίνει πολλά περισσότερα,
από αυτά που νόμιζαν πως θα κέρδιζαν αν την κομμάτιαζαν. Βάλανε και οι εβραίοι το χεράκι τους. Εβραία μάνα έχει και ο πρωθυπουργός, άνθρωπος τους είναι τον εμπιστεύονται πιο πολύ από κάτι άλλους! Η καλύτερα από κάτι άλλες κυρίες; Βλέπε Ντόρα που λένε κάντε με πρωθυπουργό και σας τα δίνω όλα! Μακριά από εμάς και από την Ελλάδα να φύγει ακόμα καλύτερα!

Έχει λοιπόν το πλεονέκτημα ο τζεφρυ, ότι μπορεί να συνεννοηθεί με τους ξένους και να αρπάξει ένα κοκαλάκι και για μας γιατί έχει την ευχέρεια να τους το ζητήσει. Ενώ παλιά ούτε αυτό δεν μπορούσαν να κάνουν οι έλληνες πρωθυπουργοί, εκτός του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά ήταν άλλοι καιροί τότε. Δεν είπα ότι τον συμπαθώ τον άνθρωπο αλλά πρέπει να ξέρουμε τη μας συμβαίνει. Το ότι πήρε για πρώτη φορά θέση έλληνας πρωθυπουργός στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δημόσια, είναι προς τιμήν του. Ίσως οι εβραίοι μας βοηθήσουν μέσο αμερικάνων για να της πάρουμε, ίσως όχι.

Αλλά το έχω πει από παλιά: αν θέλουν να χτυπήσουν την Γερμανία οι αμερικάνοι, θα το κάνουν με της γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο που χρωστάνε στην Ελλάδα. Ίσως ήρθε η στιγμή να το κάνουν, ίσως όχι γιατί είναι απρόβλεπτοι. Ακόμα και οι εβραίοι τους φοβούνται! Το θέμα είναι η χρονική συγκυρία που έγινε: μετά το ταξίδι της μερκελ στην Κύπρο και όχι πριν. Προσέξτε το αυτό: όχι δεν θα έχεις μερίδιο στο φυσικό αέριο, μην νομίζεις πως δεν μπορούμε να σε χτυπήσουμε. Για αυτό έχω πει: πως τελικά θα συμφωνήσουν γερμανοί, γάλλοι, ρώσοι σε ένα τραστ για να αρπάξουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ίσως όμως είναι καλό αυτό για εμάς γιατί μπορεί να αναλάβουν μέρους του χρέους μας οι γερμανοί και να μας δώσουν και μερικά όπλα. Συμφωνώντας για την εξόφληση των πολεμικών αποζημιώσεων και το κατοχικό δάνειο. Πάντως να μας δώσουν 162 δισεκατομμύρια αποκλείεται, τα μισά ναι μπορεί. Όχι ότι θα σωθούμε δηλαδή, μια μικρή παράταση θα παρουμε τρία –τέσσερα, το πολύ πέντε χρόνια ζωής ακόμα στην κατεστραμμένη οικονομία μας, πριν την ελεγχόμενη πτώχευση. Ο Παπανδρέου όμως θα βγει παμψηφεί, ακόμα και αν στην Ελλάδα πεινάμε!

Άλλο η οικονομία άλλο το τη θα γίνει στην περιοχή με τα πετρέλαια και με το φυσικό αέριο, μην τα μπλέκουμε τα πράγματα μεταξύ τους. Ακούμε για το φυσικό αέριο για αγωγούς και πολλά ακόμα. Έρχονται και οι εβραίοι εδώ για συνομιλίες, κολλητοί γίναμε από το πουθενά αγάπες, λουλούδια κλπ και η Τουρκία στο περιθώριο κολλημένη στον τοίχο! Μήπως όμως άλλα βλέπουμε, άλλα συμβαίνουν, άλλα καταλαβαίνουμε; Μάλλον έτσι είναι τα πράγματα διαφορετικά από ότι δείχνουν! Είπε κανένας ότι θα βγάλουμε τα δικά μας πετρέλαια και το δικό μας φυσικό αέριο; Όχι! Έτσι για να ξέρουμε τη λέμε.
Του Ισραήλ θα βγει πρώτα και μετά βλέπουμε. Αν τολμήσουμε να το βγάλουμε θα γίνει χαμός με τους τούρκους, γενικευμένη σύρραξη και όχι ένας απλός πόλεμος.

Το Ισραήλ παλεύει ακόμα για να καθοριστούν οι ΑΟΖ όλων των χωρών, για αυτό και το ανακοίνωσε με την δική μας ΑΟΖ πριν το ανακοινώσουμε εμείς! Το ίδιο θα κάνουν και οι αιγύπτιοι. Ο Λίβανος που δεν συμφώνησε, θα της φάει για να μάθει έτσι θα αναγκαστεί να συμφωνήσει. Κόλλησαν την Τουρκία στον τοίχο και δεν μπορεί να αντιδράσει. Μέχρι και ο δικός μας πήγε εκεί και μίλησε με ξένες πλάτες; Ήρθε και η μερκελ στην Κύπρο, γάλλοι, ρώσοι όλοι εκεί και η Τουρκία στριμωγμένη για πρώτη φορά όλοι ενάντιων της. Έκαναν λάθος οι αμερικανοί και την δυνάμωσαν, αυτά τα λάθη πληρώνουν τώρα αλλά είναι δύσκολη χώρα. Ενισχύοντας τους στρατιωτικούς σταματάς τους μουσουλμάνους, ενισχύοντας τους μουσουλμάνους σταματάς τους στρατιωτικούς! Αλλά ξέχασαν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και ότι είχαν εμάς ανάγκη. Ναι μας είχαν ανάγκη γιατί δεν μπορεί να πάει από πουθενά αλλού, παρά μόνο να περάσει από το δικό μας έδαφος το φυσικό αέριο για την Ευρώπη.

Είδαμε σχέδια για αγωγούς φυσικού αεριού, πολύ φιλόδοξους από μέρους του Ισραήλ. Για μένα δεν θα γίνουν γιατί δεν συμφέρει να γίνουν. Τερματικός σταθμός φυσικού αεριού στην Κρήτη, δύσκολο το βλέπω. Στη Γαύδο όμως ναι και εκεί να κατασκευαστή και το εργοστάσιο ηλεκτρική ενέργειας για την Κρήτη. Ο αγωγός από εκεί μπορεί εύκολα να πάει στην Κρήτη και να συνεχίσει: Αντικύθηρα, Κύθηρα, Πελοπόννησος κλπ. Εκεί μπορεί να πάει και το φυσικό αέριο των αιγυπτίων μελλοντικά. Και στην Κύπρο και στην Κρήτη το φυσικό αέριο του Ισραήλ θα πάει αρχικά και όχι το δικό τους. Έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να βγει όλο μαζί, θέλει πολλά χρόνια και θα βγει σταδιακά από την μια και από την άλλη η Τουρκία θα αντιδρούσε αμέσως.

Όλοι είπαν ότι θα στηρίξουν την Κύπρο σε περίπτωση τούρκικης απειλής. Ακόμα και οι εβραίοι θα στείλουν τα αεροπλάνα τους για να εξαλείψουν της απειλές στην περιοχή και θα βυθίσουν όλα τα πλοία των τούρκων και θα καταστρέψουν όλα τα αεροπλάνα των τούρκων με τα F15, αλλά όχι εμάς. Εμείς πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας για αυτό και προσπαθούν οι τούρκοι να φτιάξουν πολεμική βιομηχανία και να πάρουν ότι μπορούν από αλλού! Αυτό δεν είναι κάτι το εύκολο όπως νομίζει κανείς. Ναι υπάρχει λύση με μακροχρόνια προγράμματα χαμηλού κόστους. Αλλά χρειάζονται πολλά χρόνια για να το κάνεις αυτό και εγώ δεν το βλέπω, όπως νομίζουν άλλοι. Για μένα δεν έχουν σχεδιάσει σωστά τίποτα από ότι κάνουν! Το να κάνουν συμπαραγωγή στην χώρα τους νότιο κορεατικών συστημάτων, δεν λέγεται αυτό ανάπτυξη πολεμικής βιομηχανίας και αυτοί καίγονται τα θέλουν όλα και γρήγορα και φτηνά! Όχι ότι δεν εχουν κάνει κάποια βήματα προόδου, έχουν κάνει αλλά όχι όσα θα έπρεπε κατά την γνώμη μου.

Ίσως λείπει ο εύθηνος νους για να συντονίζει την προσπάθεια και τα κάνουν μαντάρα. Ίσως ζητάνε πολλά να πετύχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό δεν γίνεται. Πάντως και αυτοί υποφέρουν στον συντονισμό, σχεδιασμό, υλοποίηση και ευτυχώς δηλαδή, αλλιώς θα είχαν φτάσει πολύ ψηλά και θα κινδυνεύαμε. Μπορεί όμως και να τους σαμποτάρουν χωρίς να το καταλαβαίνουν. Τώρα πιάσαμε ένα μεγάλο θέμα που θέλει πολλές σελίδες, εγώ πάντως δεν θα έκανα τόσα λάθη που έκαναν αυτοί και δεν θα τα πω για να ξυπνήσουν. Ασφαλώς και άλλα όπλα χρειάζεται η Τουρκία άλλα η Ελλάδα. Αλλά μου φαίνεται πως δεν το ξέρουν ούτε οι μεν, ούτε οι δε! Δηλαδή άλλα όπλα χρειάζεται η Τουρκία για να επιτεθεί στην Ελλάδα και άλλα πρέπει να έχουμε εμείς οι έλληνες για να αντιμετωπίσουμε τους τούρκους!
Ευτυχώς που κάνουν μεγαλύτερα λάθη από εμάς οι τούρκοι μέχρι στιγμής, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστή στο μέλλων. Εγώ πάντως αλλιώς θα σχεδίαζα την πολεμική βιομηχανία της Ελλάδος και αλλιώς της Τουρκίας. Αλλά τούτοι εδώ στη Ελλάδα κοιμούνται με τα τσαρούχια, για να μην πω τίποτε άλλο και με πετάξουν έξω από το φόρουμ. Το θέμα είναι ένα και μόνο ένα: αν θέλαμε θα την είχαμε αναπτύξει την πολεμική βιομηχανία στην Ελλάδα. Θέλουμε όμως; Πως; Τι; Ξέρετε μας πιέζουν οι ξένοι και δεν μπορουμε; Δεν μας αφήνουν; Δεν; Δεν; Δεν! Βρε αφήστε της δικαιολογίες, αλλά ξέχασα. Εδώ κανένας δεν θέλει να μου απαντήσει, πλήρης απαξίωση λες και δεν υπάρχω;

Αλλά το πιο παράξενο από όλα είναι, πως πολλοί ξεχνάμε το πόσο μεγάλη είναι η Ελλάδα. Ναι είμαστε μια τεράστια χώρα από άποψη εκτάσεις από της μεγαλύτερες στην Ευρώπη, με τον μεγαλύτερο θαλάσσιο χώρο από όλες που πρέπει να μπορούμε να τον υπερασπίσουμε! Ακούγονται απόψεις για πλοία των 1800 τόνων και μαχητικά μικρού μεγέθους από την Σουηδία! Αυτοί που τα λένε δεν ξέρουν τη τους γίνεται; Πρέπει να πολεμήσουμε μέχρι της εσχατιές της Ελλάδος, εκεί που είναι το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο! Πρέπει να μπορουμε να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να επιβάλουμε της απόψεις μας! Όσο για την πολιτική ηγεσία και όσες πέρασαν από το 1974 και μετά, ίσως δεν κατάλαβαν τη πραγματικά θα έπρεπε να έχει αυτή η χώρα. Έγιναν και σημαντικές αγορές οπλισμού κατάλληλες πχ τα Α 7 ή οι μεταχειρισμένες φρεγάτες S αλλά χωρίς τον σωστό προγραμματισμό. Δηλαδή θα έπρεπε να αγοραστούν ακόμα άλλες 2 φρεγάτες S για να εχουμε τα ανταλλακτικά που χρειαζόμαστε και που τώρα μας λείπουν. Και οι δυο φρεγάτες L που είναι ίδιες με την S, απλά εχουν ένα αντιαεροπορικό σύστημα τοποθετημένο στον χώρο του ελικοδρομίου. Που από την μια θα μπορούσαν να προσφέρουν ικανοποιητική αντιαεροπορική προστασία στον στόλο. Από την άλλη θα μπορούσαμε να εχουμε δυο πλοία εκτός για εξυχρονισμό- συντήρηση, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στον στόλο και μελλοντικά θα βγάζαμε άλλες δυο S εκτός για ανταλλακτικά. Υπάρχει και κάτι ακόμα: δεν θα υπήρχε τόση μεγάλη πίεση για να αγοράσουμε φρεγάτες αλλά θα το συζητούσαμε μετά το 2016-20. Θα είχαμε τον κατάλληλο χρόνο για να επιλέξουμε το κατάλληλο πλοίο για την Ελλάδα.

Το περίεργο είναι ότι και οι Ευρώπη τους κλείνει την πόρτα, αλλιώς θα είχαν αγοράσει ευρωμαχητικά γιατί τα εχουν μεγάλη ανάγκη. Τους τα πουλάνε αλλά μετά τι γίνεται; Αν πάρουν τα μεταχειρισμένα ταυφουν της RAF δεν θα εκπλαγώ καθόλου, το συζητάνε ακόμα και για τα αεροπλανοφόρα και τα χάριερ; Ίσως τα πάρουν πακέτο πολύ πιο φτηνά. Είναι πάντως κολλημένοι στον τοίχο, ξέρουν τι τους περιμένει, το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν; Χωρίς αεροπλανοφόρα πόλεμος δεν γίνεται! Έχεις και την δυνατότητα να πιέσεις χωρίς να πολεμήσεις, για αυτό θα βάλουν τους ρώσους να τους διαλύσουν. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό η ίδια η Αμερική, να χτυπήσει την Τουρκία αδιανόητο. Άσχετα αν το θέλει δεν θα μπορεί να χτυπήσει η χώρα που ίδρυσε το ΝΑΤΟ, χώρα του ΝΑΤΟ; Αν χτυπήσει εμάς όμως επέμβουν και οι ρώσοι, πάει τελείωσε θα την κάνουν χίλια κομμάτια. Έχουν και πολύ καλές σχέσεις οι εβραίοι με τους ρώσους, τους έδωσαν και το 50% τους φυσικού αεριού. Μήπως όλα πάνε βάσει σχεδίου;

Απορείτε ε; Ποιος τον έβαλε επάνω τον ερντογάν; Μα οι αμερικανοί το έκαναν για να μειώσουν την επιρροή των κεμαλιστών -στρατιωτικών. Και ξαφνικά του την έδωσε και ξεσήκωσε σταυροφορία ενάντιων των ισραηλινών, με τα πλοία που έστειλε για να μεταφέρουν βοήθεια στους παλαιστίνιους; Ή τον ανάγκασαν να το κάνει, ή δεν είχε άλλη επιλογή ξέροντας τη θα συμβεί! Κολλημένος με την πλάτη στον τοίχο είναι, παίζει το τομάρι του κάθε μέρα.
Και τη ακούμε και τη μαθαίνουμε: ότι οι στρατιωτικοί θα χτυπούσαν την Ελλάδα με το σχέδιο βαριοπούλα, με άλλο σχέδιο θα έκαναν αποβάσεις σε ελληνικά νησιά! Τα χάσανε εδώ οι δικοί μας μπούφοι, δεν το περιμένανε ότι θα κάνανε επίθεση στον Έβρο. Τρομοκρατηθήκανε τρέχανε και δεν φτάνανε,
το τι γέλιο έπεσε δεν λέγεται. Τα λέω 20 χρόνια και γελάγανε μαζί μου, μετά α ναι έχετε δίκιο κάναμε λάθος. Αλλά δεν εχουν τα κότσια, ούτε να το αναγνωρίσουν, ούτε να το παραδεχτούν! Ευτυχώς που πήραμε τα αυτοκινούμενα πυροβόλα και έχουμε τουλάχιστον κάτι για να αποτρέψουμε την απειλεί. Τώρα τρέχουν να καλύψουν τα κενά από την έλλειψη στης μονάδες. Το τι γίνεται δεν λέγεται, κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν. Άσε ας μην επεκταθώ, πάντως τρέχουν οι φαντάροι από την μια μονάδα στην άλλη! Όσο για της ειδικές δυνάμεις τα μάθατε, όλοι στα σύνορα.

Ο Ερντογάν τα ξέρει όλα και ξεγλιστράει σαν το χέλι, πάντα οι τούρκοι είναι έξυπνοι σαν πολιτικοί και κοιτάνε το συμφέρον της πατρίδας τους. Τα έχει παίξει όλα για όλα, μην εκπλαγείτε αν συμφωνήσει με τους στρατιωτικούς. Αν δεν το έχει κάνει ακόμα, συμφωνίες που δεν φαίνονται αλλά είναι μυστικές!
Συμφωνίες ακόμα και για αγορά πολεμικού υλικού. Μα να πάρει από την μεγάλη βρετανια αεροπλανοφόρα, χαριερ και ταυφουν Τ1; Με τι λεφτά; Δεν χρειάζονται λεφτά, με δάνειο θα τα πάρει, λίγα θα δώσει και θα τα παίξει όλα για όλα άμα τα πάρει. Έτσι και αλλιώς χαμένος είναι, θα ρισκάρει και ότι βγει! Και εγώ στην θέση του το ίδιο θα έκανα: παίρνοντας μεταχειρισμένα ευρωμαχητικα Τ1 με δάνειο από όπου μπορούσα. Με 100 αλλάζουν όλα, χωρίς αυτά στον αέρα τα F15 των εβραίων θα κάνουν περίπατο. Στριμώχνει και εμάς με τα αεροπλανοφόρα και τα ευρωμαχητικά, γιατί όλα αυτά;

Γιατί στην Κύπρο θα κατασκευαστή ο σταθμός υγροποίησης του φυσικού αεριού, αφού εκεί κοντά είναι το κοίτασμα του φυσικού αεριού τα 3/4 του λεβίθιαν. Γιατί από εκεί αφού πρώτα θα γίνεται η υγροποίηση, θα φορτώνεται στα πλοία και θα πηγαίνει στην Ευρώπη μέσο Ελλάδος! Έτσι η Ευρώπη δεν θα έχει την ανάγκη να παίρνει φυσικό αέριο από τους ρώσους. Αυτό είναι και το σχέδιο γιατί το πετρέλαιο θα το βγάλουν αλλά πολύ αργότερα, άμα αρχίσει να τελειώνει από την Αραβία μεριά. Μετά δηλαδή το 2025 που πρέπει να βγουν νέα κοιτάσματα στην φόρα για να υπάρχει επάρκεια και να μην πάει η τιμή του στα 250 δολάρια το βαρέλι. Εμείς δεν θα βγάλουμε τίποτα, γεωτρήσεις θα γίνουν, θα ψάξουν, θα βρουν. Ίσως βγάλουν δυο-τρεις πετρελαιοπηγές μετά από 5-6 χρόνια, παραπάνω όχι που θα γίνουν 5-6 σε δέκα χρόνια. Είπαμε ότι το πετρέλαιο θα βγει με αργό ρυθμό και πρέπει να βγουν από την μέση οι τούρκοι, για να μην ζητάνε να πάρουν αυτά που δεν είναι δικά τους.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και οι αμερικάνοι που αντιδρούν! Ναι αντιδρούν γιατί φοβούνται την ενίσχυση της Ελλάδος, δεν το ήθελαν ποτέ αυτό το πράγμα! Μια ισχυρή Ελλάδα τους τρόμαζε και δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα για αυτό! Ασφαλώς και υπάρχουν πολλές πιέσεις γιατί οι φρεγάτες φρεμ. Ναι μεν είναι πανάκριβες αλλά έχουν τους πυραύλους σκαλπ επάνω και αυτοί είναι πολύ κουτοί οι ανθρωποι; Σκέφτονται ακόμα και τώρα μην διαταράξουν της ισορροπίες με την Τουρκία, γιατί έχει τα στενά και εμποδίζει τους ρώσους. Μην κοιτάτε που οι εβραίοι έχουν άλλα συμφέροντα και ευτυχώς για εμάς. Το έχουμε πει ότι υπάρχουν δυο πόλοι εξουσίας στην Αμερική που συγκρούονται μεταξύ τους. Πάντως ο τζεφρυ φρεμ θα πάρει, πλοία που μπορούν να υποστηρίξουν της επιχειρήσεις στην ανατολική μεσόγειο. Το είπε και το φώναξε ο άνθρωπος για να το ακούσουν οι άλλοι! Το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα Ραφαέλ, όχι όμως τα ταυφουν για αυτό και δεν τα θέλουμε.

Τα μάθατε πιστεύω, εκτός από συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας θέλουν και άλλα οι εβραίοι! Να έχουμε την δυνατότητα να μετασταθμεύσουμε τα μαχητικά μας στο Ισραήλ! Κανονικά όχι μόνο για ασκήσεις, σε μόνιμη βάση να είναι εκεί! Ολόκληρη πτέρυγα μάχης παρακαλώ και το σκέφτονται οι επιτελείς, για να βοηθήσουμε την Κύπρο σε περίπτωση πολέμου! Αλλά θέλουν να τους αφήσουμε να κάνουν και αυτοί το ίδιο και όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά παντού και αυτό το τρέμουν οι δικοί μας. Αυτή πάντως είναι η πιο απίστευτη είδηση που άκουσα ποτέ. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται αεροπλάνα που εμείς δεν τα έχουμε, τη θα στείλεις στο Ισραήλ Α7 ή F4; Ίσως πάρουμε τα αραβικά μιράζ 2000 5 και 9 και απορώ πως δεν έχουμε πάρει ακόμα τα 12 που τα πουλάνε τόσο καιρό τώρα. Πάντως χρειαζόμαστε αεροπλάνα επιπλέον πάση θυσία και τα θέλουμε τώρα!

Καταλάβατε τίποτα; Φυσικά και όχι, ακόμα και εγώ που τα γράφω είμαι πολύ μπερδεμένος. Πάντως η Τουρκία παλεύει και είναι προς τιμήν της. Αγωνίζεται να τα καταφέρει, κάνει όμως πολλά λάθη. Θέλει να αρπάξει το πετρέλαιο των άλλων. Φτιάχνει όμως πολεμική βιομηχανία που δεν θα την βοηθήσει όμως. Όπως δεν βοήθησε την Σερβία, θα την καταστρέψουν. Έχει πλησίαση το Ιράν και νομίζει πως θα πάρει πολλά από εκεί. Λάθος, μέγα λάθος, θα της βγει σε κακό. Σιγά μην της δώσουν την ατομική βόμβα οι ιρανοί. Από την άλλη νομίζει, πως η νότιος Κορέα θα της δώσει τα πάντα σε πολεμικό εξοπλισμό! Για να τα φτιάξει στην χώρα της. Ναι καλά άμα ξυπνήσουν τα λέμε! Κουτοί τούρκοι, τους έχουν χρυσώσει το χάπι. Να πήγαιναν με την Κίνα μάλιστα αλλά τα χάλασαν και με αυτούς, για να φαίνονται καλοί στην νότια Κορέα.

Οι Ιρανοί στέλνουν πλοία στην μεσόγειο, θα το μάθατε πιστεύω; Δυο αντιτορπιλικά και δυο πλοία υποστήριξης! Όχι δεν πάνε να βοηθήσουν τους τούρκους, στην Συρία θα πάνε αυτός είναι ο σκοπός τους! Όλοι παίζουν ένα παιχνίδι προς το συμφέρον τους, μόνο οι τούρκοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό!
Πάντως ας μην το ξεχνάμε αυτό έχουν επιστήμονες οι Ιρανοί και ξέρουν να βγάζουν πετρέλαιο μόνοι τους!

Ο Ερντογάν είναι και αυτός βαλμένος από την Αμερική, τυχαία ανέβηκε επάνω; Αν το νομίζετε κάνετε μεγάλο λάθος. Τα είπανε τα ξαδερφάκια και ο δικός μας τον μάλωσε! Αφού είχε της πλάτες εβραίων, αμερικάνων θα κώλωνε; Και να και ο φράκτης στον Έβρο, να σταματήσουμε τους μουσουλμάνους να έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Άμα γίνουν τρομοκρατικές ενέργειες από μέρος τους, θα φάνε πόδι στην στιγμή. Ήδη οι ευρωπαίοι φοβούνται και φωνάζουν. Ατσαλάκωτος ο δικός μας, πήγε εκεί κλείσανε οι κάμερες και τον έβαλε στην θέση του! Τα είπανε και στην μητρική τους γλώσσα, τα έχασε ο άνθρωπος, τον κόλλησε στον τοίχο. Άμα έχεις πλάτες όλα τα κάνεις και για πρώτη φορά κατάλαβαν οι τούρκοι ότι δεν έχουν.
Για αυτό καθότανε και κοίταζε απορημένος ο ερντογάν άλλα περίμενε!

Πήρε μπάλα την Ευρώπη η οικονομική κρίση και το Βέλγιο κατά σειρά χαμός έγινε. Ακούστηκε ότι οι ιρλανδοί τύπωσαν 40 δις ευρω και η κεντρική τράπεζα έκανε γάργαρες, τίποτα δεν τρέχει ! Πως τα τύπωσαν, με ποιανού εντολή; Έλα ντε; Άντε να το κάνουμε και εμείς στην Ελλάδα, να τυπώσουμε 40 δις ευρω να μπαλώσουμε της τρύπες μας! Όσο για εμάς κάτι πρέπει να γίνει πριν ο κόσμος ξεσηκωθεί, να γίνει δηλαδή κάτι που θα τον ηρεμήσει! Την έχουν έτοιμη την λύση, να πάνε φυλακή μερικοί από αυτούς που έφαγαν: 4-5 από την μεριά του ΠΑΣΟΚ, 3-4 από την μεριά της ΝΔ και όχι μόνο και 2-3 μεγαλοκαρχαρίες και άμα πάρει αυτούς η μπάλα, μπορεί να πάρει και καμία δεκαριά μεγάλο οφειλέτες στην εφορία. Άμα το κάνει αυτό ο Παπανδρέου σε συμφωνία με τον Σαμαρά, δεν θα κουνηθεί κανείς και θα δεχτή χωρίς διαμαρτυρίες της νέες μειώσεις μισθών κλπ. Θα γίνει γιατί από την μια μας πιέζουν οι ξένοι, από την άλλη έχει και τα θετικά της.

Όπως καταλάβατε σε συμπέρασμα δεν καταλήξαμε γιατί είναι πολλά τα θέματα. Αν μας χτυπήσουν οι τούρκοι θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, με μια μικρή βοήθεια σε πολεμικό υλικό από Ευρώπη μεριά, ειδικά από την Γαλλία. Για να μας βοηθήσουν οι ρώσοι, πρέπει να γίνει το συνταρακτικό που περιμένουμε. Άμα πάει ο ισραηλινός πρωθυπουργός στην Ρωσία και ο πουτιν στο Ισραήλ, θα έχει κλείσει η συμφωνία. Οψόμεθα για νέα. Αλλά άμα δούμε ότι η Τουρκία μαζεύει ότι πολεμικό υλικό υπάρχει, για να χτυπήσει στα νησιά- Κύπρο, θα είμαστε κοντά στον πόλεμο. Ας μην ξεχνάμε ότι αν δεν μπορεί να χτυπήσει την Κύπρο, θα ξεσπάσει στην Ελλάδα. Το Καστελόριζο το παίρνει εύκολα μπορεί, και ένα ακόμα μικρό νησί και εδώ στην Ελλάδα δεν κάνουμε τίποτα να το αποτρέψουμε! Δεν θα πω για περισσότερα νησιά, θα τα πούμε αυτά την πέμπτη και θα σας καλέσω όλοι να αναλάβετε της ευθύνες σας!

Λυπάμαι που δεν είμαι σαφείς σε ότι λέω αλλά είναι όλα ρευστά, ας τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα επανέλθουμε. Πάντως είμαστε στην φάση του περίμενε, κατά που θα πάει ο δρόμος. Κάτι που δεν το ξέρουμε ακόμα αλλά όπως λένε οι πατέρες της εκκλησίας: αυτή η γενιά θα τα δει όλα. Δηλαδή θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη αφού πρώτα πεινάσουμε και μετά θα είναι η σειρά μας να μεγαλουργήσει το έθνος μας! Πάντως σκεφτείτε: από μαύρα πρόβατα, τώρα μας αγαπάνε όλοι και θέλουν να μας βοηθήσουν. Όλοι που παλιά μας είχαν του πετά μου! Ευτυχώς που αντέδρασαν στο σχέδιο ανάν οι κύπριοι και τώρα έχουμε τα πάνω μας! Άμα είχαμε και καλούς πολιτικούς και στρατιωτικούς θα είχαμε πάει στο φεγγάρι που λένε; Μήπως ο θεός θα μας τα φέρει έτσι όμως να γίνουν όπως θέλει αυτός, δηλαδή για το καλό μας;

Πάντως αν χτυπήσουν οι τούρκοι τον σταθμό υγροποίησης του φυσικού αεριού στην Κύπρο, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Οψόμεθα για την συνέχεια των γεγονότων. Πραγματικά μένουμε κατάπληκτοι με όσα συμβαίνουν κάθε μέρα και το μεγαλύτερο πρόβλημα που μας μπερδεύει, είναι ότι όλα τρέχουν σε γοργούς ρυθμούς. Είμαστε στην μέση του κυκλώνα όμως, πιεζόμαστε από παντού. Όλοι θέλουν να αρπάξουν τα πετρέλαια προς όφελος τους και θα γίνουν πολλά ακόμα. Το θέμα είναι έχει της πλάτες για να μιλάει έτσι ο Παπανδρέου, όπως μίλησε με τον ερντογάν; Ή το έκανε για τα ακούσουν εδώ στην Ελλάδα και τα έχουνε βρει; Όπως είπαν κάποιοι; Νομίζω πως όχι. Απλά στην χρονική στιγμή έτυχε να της έχει της πλάτες και για πρώτη φορά δεν στηρίζουν την Τουρκία. Απλώς τους είναι εμπόδιο για την συνέχεια και αυτό σας το λέω με σιγουριά.

Αν ψάξατε να βρείτε την ιστορία του πετρελαίου στην Ελλάδα και γιατί κατάφερε ο γέρο Καραμανλής να μας βάλει στην Ευρώπη πριν από την Ισπανία. Ήταν για αυτόν ακριβώς το λόγο: ότι έχουμε πετρέλαιο και ότι δεν θα κάνουν μόνο κουμάντο οι αμερικανοί στην μοιρασιά! Ας μην ξεχνάμε ότι τότε μας πίεζαν και πολύ μάλιστα με το 8+4%. Δηλαδή 8% εμείς 4% οι τούρκοι από το πετρέλαιο του αιγαίου. Για αυτό και έδωσαν τόσα πολλά όπλα στη Τουρκία για να μας πιέσει και να πετύχουν τον σκοπό τους. Δηλαδή να πάρουν το πετρέλαιο μας τσάμπα, να μην δώσουν ούτε τα κανονικά ποσοστά του 20+%! Ίσως δικαιώθηκε για την επιλογή του και έκανε ένα καλό στην Ελλάδα, αλλά βοήθησαν και οι γάλλοι. Το Ελλάς, Γαλλία συμμαχία από τότε βγήκε. Το άλλο το καλό είναι πως ανήκουμε στην νομισματική ένωση, στο ευρω δηλαδή και δεν θα μας αφήσουν να καταρρεύσουμε. Αν είχαμε την δραχμή θα είχαμε τελειώσει. Τέλος εμείς έχουμε τα πετρέλαια και όχι οι τούρκοι και ο πόλεμος θα έρθει γιατί δεν είναι μόνο η μοιρασιά στην μέση. Πάντα μας φοβούνται: μια ισχυρή Ελλάδα με τα έσοδα του πετρελαίου και με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, θα τους είχε βάλει στο περιθώριο. Αυτό το ξέρουν και είναι αναγκασμένοι να πολεμήσουν για να μην γίνει αυτό πραγματικότητα. Από όλους τους άλλους, μόνο εμάς φοβούνται γιατί εχουμε πολλά προηγούμενα από πολύ παλιά. Και ξέρουν πως τα εδάφη τους είναι δικά μας και κάποτε θα τα παρουμε!

Μικρός ήρωας
Δικαίος Γεώργιος

Θα μου επιτρέψετε να πω κάτι με λίγα λόγια.
Ανάπτυξη πολεμικής βιομηχανίας. Μακροχρόνια προγράμματα σωστά σχεδιασμένα, με σωστό προγραμματισμό. Πραγματική υλοποίηση όσων χρειαζόμαστε. Χρηματοδότηση 2,5 δισεκατομμύρια ευρω αποκλειστικά κάθε χρόνο, με αύξηση του 5% ετησίως για την παραγωγή στην Ελλάδα οπλικών συστημάτων! Έρευνα κάθε έτος 500 εκατομμύρια ευρώ για ανάπτυξη οπλικών συστημάτων. Με όλα αυτά θα μπορούσα να παράγω το 70% των οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, γιατί όπως καταλαβαίνετε κάποια πράγματα δεν συμφέρει να τα φτιάξης πχ μηχανές ντίζελ 15,000+ ίππων και να είχαμε εξαγωγές της τάξης του 20% και πάνω από το 20-30% οι συμπαραγωγές. Αυτά δηλαδή που θα έπαιρνε η άλλη χώρα από εμάς!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού είσαι τώρα και σ' έχω χάσει,

καλέ μου φίλε Γιώργο Θαλάσση.

Πού είσαι τώρα και σ' έχω χάσει,

μικρέ μου ήρωα Γιώργο Θαλάσση.


ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!
ΣΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ!!!
ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!
ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!!
ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ:

"Εγώ δεν ξεκουράζομαι ποτέ

είμαι παντού όπου το χρέος με προστάζει

κι όσο θα υπάρχουνε στη γη κατακτητές.

θα τους συντρίβω και το αίμα τους θα στάζει".

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια, μου δίνεις την δύναμη να συνεχίσω. Θα σας βάλω πολλές μελέτες μου και πολλες γεωπολιτηκές αναλύσεις.
Εξάλου δεν πτοούμαι απο τα κακά σχόλια ορισμένων ανθρώπων.
Αυτά τα αντιμετωπίζω απο μικρό παιδί!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ η ανάλυσή σου είναι πάρα πολύ καλή με τάση τελειότητας , αλλά έκανες ένα μικρό λαθάκι. Ο Ρώσος με τον Ισραηλινό έχουν συναντηθεί πρόσφατα και δεν είναι μακριά η σύρραξη η οποία θα ευνοήσει πλήρως τους δυο παραπάνω ,όπως και τους Κούρδους , τους Αρμένιους κλπ.
Η Ελλάδα μετά από όλο αυτό τι θα κερδίσει εκτός από το να συντρίψει τον αιώνιο εχθρό της;
Η Ελλάδα εάν δεν αλλάξει πολιτικούς και πολιτική μέσα στα σκ@τά θα περπατεί.
Τώρα θέλουμε περισσότερη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
Πέτρος