Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Με δωρεά οι επισκευές στα πλωτά του Λιμενικού

Την άμεση αξιοποίηση δωρεάς ύψους 1 εκατ. ευρώ εκ μέρους της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, προκειμένου να επισκευαστούν και να συντηρηθούν τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος που περιπολούν στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, θα προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Βασιλειάδη υπό την προεδρία του υφυπουργού Μανώλη Οθωνα, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Θ. Χριστόπουλου και της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος. Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, στόχος της σύσκεψης ήταν να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση των χερσαίων και πλωτών μέσων του Λ.Σ. και να προγραμματιστούν οι ενέργειες για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας.

Προμήθειες
Επίσης έγινε αναφορά στους διαγωνισμούς προμηθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι οποίοι διενεργούνται από την Ενιαία Αρχή Προμηθειών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση να υπάρξει ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων συντήρησης και επισκευής στα μέσα του Λιμενικού Σώματος τα οποία συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια. Υπολογίζεται ότι η απαιτούμενη ετήσια δαπάνη ανέρχεται στο 1,7 εκατ. ευρώ.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: