Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ελληνική σιγή, σκοπιανή διάψευση

Πλήρης σιγή από πλευράς ελληνικής, αλλά όχι και εκ μέρους της κυβέρνησης των Σκοπίων, υπήρξε ως προς δημοσίευμα περί μυστικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών που έχουν ήδη καταλήξει στην εξεύρεση τριών πιθανών λύσεων ως προς την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, ενώ το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τήρησε σιγήν ιχθύος, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διέψευσε δημοσίευμα (της εφημερίδας «Μακεδονία»).

Στο δημοσίευμα αναφερόταν πως τρία ονόματα βρίσκονται στο τραπέζι των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Άνω Μακεδονία.

Επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις «πραγματοποιούνται σε συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας από εξωυπηρεσιακούς παράγοντες, που δεν ανήκουν οργανικά στο Υπουργείο Εξωτερικών». Αναφέρονται μάλιστα και τα αρχικά και οι ιδιότητες των εξωυπηρεσιακών αυτών παραγόντων. Για την ελληνική πλευρά λέγεται ότι εκπροσωπείται από τον άτυπο πρωθυπουργικό σύμβουλο Α.Ρ., ο οποίος αξιοποιεί ως μεσολαβητή έναν Ελληνα που ζει στα Σκόπια και βιοπορίζεται με αδιευκρίνιστο τρόπο. Για τη δε πλευρά των Σκοπίων αναφέρονται δύο αδελφοί που εργάζονται ο ένας στις μυστικές υπηρεσίες και ο άλλος στην υπηρεσία τελωνείων.

Εφημερίδα των Σκοπίων (η «Dnevnik») αποκάλυψε και τα πλήρη ονόματα των τριών εκ των τεσσάρων. Πρόκειται για τον Έλληνα επιχειρηματία Εμμανουήλ Μαλέλη και τους αδελφούς Μιγιάλκοφ.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ «διέψευσε ολοκληρωτικά» τα δημοσιεύματα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «αναλήθειες και κατασκευές που στοχεύουν στο να βοηθηθεί κάποιος άλλος και όχι η Δημοκρατία της Μακεδονίας».
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/373040

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας συζητάνε ότι θέλουνε. Έστω και ένας Έλληνας να μείνει η Μακεδονία θα είναι μία και Ελληνική!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρ' ότι δεχόμαστε βολές κατά ριπάς και απο όλες τις πλευρές, με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ η άποψή σου!!!!!