Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ!

ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ; 
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ;
ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΒΛΑΚΕΙΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Την 9 Οκτ στις 10.00πμ το ουκρανικό εμπορικό πλοίο UVENTA που βρίσκονταν 50νμ ΝΑ Καρπάθου και 44νμ ΝΑ Ρόδου αρχικά εντός FIR, εξέδωσε σήμα PAN-PAN-PAN ενώ ήταν ακυβέρνητο λόγω black out. Στην περιοχή έσπευσε άμεσα η τουρκική ΦΓ Salih Reis που έπλεε σε κοντινή περιοχή μαζί τις ΦΓ Yavuz και Gaziantep. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΦΓ βρέθηκαν τυχαία στην εν λόγω περιοχή καθώς εκτελούσαν ασκήσεις ΗΝ Πολέμου. Προσπάθησε να προσεγγίσει το πλοίο η ΦΓ ΣΠΕΤΣΑΙ από την Άνδρο αλλά έφτασε εκεί κατά τις βραδινές ώρες. Την επόμενη ημέρα πρωινές το εμπορικό πλοίο επιτηρήθηκε για λίγη ώρα από ναυαγοσωστικό του ΛΣ που έπλευσε από την Σούδα αλλά και αυτό με την σειρά του αποχώρησε αργότερα διότι δεν το εμπορικό πλοίο είχε αποκαταστήσει την βλάβη του.

Για καλή μας τύχη το ουκρανικό πλοίο δεν δέχτηκε βοήθεια από κανένα παρά το γεγονός ότι αρχικά την είχε ζητήσει και πιο συγκεκριμένα είχε ζητήσει την ρυμούλκηση σε κοντινό λιμένα για επισκευές με ίδια μέσα. Η τουρκική ΦΓ Salih Reis παρέμεινε στην περιοχή για 2 ώρες και ευτυχώς έφυγε άπραγη. Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων στην περίπτωση που είχαν πραγματικά σώσει τους Ουκρανούς. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα σήμαινε αυτό για τα κυριαρχικά δικαιώματα μας στην περιοχή ειδικά σε αυτή την ‘’θάλασσα ειρήνης και φιλίας’’ όπως τελευταία θέλουν τα ΜΜΕ να μας πείσουν.

Είναι όμως βέβαιο ότι η ξεφτίλα του αποδιοργανωμένου συστήματος έρευνας και διάσωσης, με απαξιωμένο το ΠΝ και διαλυμένο το ΛΣ θα σκάσει πολύ σύντομα μέσα στον χειμώνα που έχει πολλούς κινδύνους για την εμπορική ναυτιλία κυρίως λόγω καιρού.

Δεύτερο σημάδι παρακμής είναι η περίπτωση του μικρού φορτηγού πλοίου IKARUS που εξέδωσε την 10 Οκτ στις 0030πμ από το κανάλι 16 MAYDAY-MAYDAY λόγω μηχανικής και ηλεκτρολογικής βλάβης σε απόσταση 10-11νμ βόρεια Χίου. Προς συνδρομή έσπευσε η ταχύτατη τουρκική ακτοφυλακίδα SG-81. Στην περιοχή επίσης προσήλθε και ΕΠ της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο έως τα 5νμ βόρεια της Χίου. Το γεγονός της παραβίασης δεν αναφέρθηκε ακόμη από το αρμόδια σελίδα για τις παραβιάσεις από το ΓΕΕΘΑ. Και αυτό το επεισόδιο έρευνας διάσωσης έλαβε σύντομα τέλος μιας και μετά από μία ώρα έπλευσαν στην περιοχή 2 ΠΛΣ από την Χϊο τα οποία δεν χρειάστηκε να παρέμβουν εφόσον το εμπορικό πλοίο απεκατέστησε την βλάβη του.

Η ελληνική επίσημη παρουσία παραπαίει στο Αιγαίο εις βάρος των εθνικών συμφερόντων χάρη της συμφιλίωσης των δύο λαών προς όφελος του ενός της εξής μίας χώρας της Τουρκίας. Το εμφανές προδοτικό σαμποτάρισμα ΕΔ και ΣΑ από την κυβέρνηση τείνει όλο και πιο επικίνδυνο για την ακεραιότητα της εθνικής επικράτειας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε μια δύσκολη εποχή όπου πολλά από αυτά που γράφονται στο ιστολογίο σου έχουν βάση καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί σ' αυτά που αναπαράγουμε άκριτα.

Επειδή έτυχε να είμαι στο περιστατικό που αναφέρεις
Οι Τουρκικές Φ/Γ ουδέποτε προσέγγισαν την περιοχή παρέμειναν 50-60νμ βορειότερα και εν συνεχεία απομακρύνθηκαν προς Σμύρνη.
Η ελληνική Φ/Γ πράγματι έφτασε 2100 γιατί απέπλευσε από κάπου μακρύτερα. Στην περιοχή υπάρχουν ελληνικά πλοία αλλά οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες γι' αυτά
Στο κινδυνεύον εμπορικό -το οποίο είχε ξεκινήσει από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και όπως αποδείχτηκε αργότερα έφερε λαθράια τσιγάρα- είχε σπέυσει για βοήθεια μόνο ένα ιταλικό εμπορικό, το οποίο έφυγε όταν έφτασε η Φ/Γ. Το εμπορικό δεν επισκευάστηκε από θαύμα αλλά από συνδρομή της Φ/Γ
το Ν/Γ έφτασε το επόμενο πρωϊ από Αγ Νικόλαο όταν το επέτρεψ ο καιρός
ελπίζω να είναι αντιληπτό ότι όσοι μετέφραν τις πληροφορίες για αυτά που αναρτήθηκαν είναι απλώς τραγικοί και "ελληναράδες" του φραπέ και του καναπέ

Ανώνυμος είπε...

Και οι λοιποί κοινοί θνητοί πως θα ξέρουν ποιός λέει την αλήθεια? Και κάτι άλλο. Οι τούρκοι πρέπει να μαθαίνουν και από εδώ τι συμβαίνει?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα, army καλά τα γραφεις. Ισως να μας πονανε και εγω δεν μου αρεσε οταν εβλεπαν την δημοσιότητα τέτοια δημοσιεύματα. Τώρα καταλαβαίνω οτι μόνο να βοηθησουν προς το καλύτερο μπορουν παρά να εκθέσουν. Αν δεν τους ξεμπροστιασεις θα κανουν χειρότερα. Λιγο περισότερο και λίγο λιγότερο σε καποια σημεία , ετσι συμβαίνει. Καλό βράδυ και καλή συνεχεια σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Φοβούνται μόνο όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους