Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙ ΑΡΘΡΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ Α/ΓΕΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ Ε.Α. Α. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ Π.Ν.

Επιστολή του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. Επίτιμου Διοικητή Σ.Ν.Δ.
Σχετικό άρθρο: "Ο πόλεμος τελείωσε...Και είμαστε ηττημένοι"

Κύριοι

Θεωρώ αυτονόητο το δικαίωμα και την υποχρέωση ελεύθερης εκφράσεως των απόψεων κάθε πολίτου μίας ευνομούμενης Δημοκρατιας. Όταν όμως ο εκφραζόμενος δημοσίως πολίτης φέρει τιμητικό τίτλο τον οποίο η πολιτεία του έχει απονείμει λόγω της υψηλής θέσεως την οποίαν κατείχε, θα πρέπει να συναισθάνεται την ευθύνη του γεγονότος ότι οι απόψεις του επηρεάζουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος ε.α. Α. Αντωνιάδης Π.Ν., δανείσθηκε τον τίτλο προσφάτου άρθρου μου (ΦΡΕΓΑΤΕΣ Ή ΚΟΡΒΕΤΕΣ), για να διατυπώσει δικές του απόψεις με τις οποίες απαξιώνει τις προτάσεις ανανεώσεως του Στόλου με σύγχρονες Φρεγάτες. Συγκεκριμένα θεωρεί ότι η ενασχόληση με το μέγεθος ή τις τεχνικές προδιαγραφές των σκαφών και των οπλικών τους συστημάτων προέρχονται από ανθρώπους με ανερμάτιστες και περιθωριοποιημένες αντιλήψεις. Για τον Κύριο Αντωνιάδη ο πόλεμος με την Τουρκία ήδη έχει τελειώσει με εθνική ήττα και ότι στο εξής μοναδικό κριτήριο προσκτήσεως νέων σκαφών θα πρέπει να αποτελεί η πλέον φθηνή λύση, διότι το μέλλον της χώρας δεν ευρίσκεται στις Ε.Δ. αλλά στα διεθνή χρηματιστήρια.

Εάν οι απόψεις του Κου Αντωνιάδη είναι διαχρονικές και όχι όψιμες, τότε το πρώτο συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι σε ολόκληρη την σταδιοδρομία του υπηρέτησε θεσμούς και ιδέες στων οποίων την αναγκαιότητα ουδέποτε πίστεψε ακόμη και από την θέση του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, δίχως βεβαίως να το δηλώσει τότε ευθαρσώς και να παραιτηθεί. Το απαξιωτικό μήνυμα που εκπέμπει ένας τέως Α/ΓΕΝ προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και των Ε.Δ. εν γένει, ως προς την εθνική αποστολή τους, είναι ασυγκρίτως πιο πικρό από τις δηλώσεις του Παγκάλου για την «αντιπαραγωγική» εργασία τους.

Προς ενίσχυση των επιχειρημάτων του, ο Κος Αντωνιάδης θα έπρεπε να υποδείξει τα κράτη, σε ολόκληρο τον πλανήτη (ακόμη και τα μη απειλούμενα), τα οποία έχουν εναποθέσει το μέλλον τους στα διεθνή χρηματιστήρια, έχοντας εγκαταλείψει τις Ε.Δ. τους. Αντ’ αυτού αναφέρεται ατυχώς σε αποσπασματική φράση του Σοφοκλή (η κλασσική Αθήνα αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής ισχύος για κάθε σύγχρονο μεγάλο και φιλόδοξο κράτος), παραλείποντας ολόκληρο το έργο του Θουκυδίδου.

Ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν «αμετροεπείς», «πολεμοχαρείς» στρατιωτικοί και «φιλειρηνικοί» πολιτικοί. Αντιθέτως οι στρατιωτικοί έχοντας την τεχνική επίγνωση των καταστρεπτικών αποτελεσμάτων του πολέμου και γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση πολεμικής αναμετρήσεως θα ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή μαζί με τα παιδιά του ελληνικού λαού, αναλύουν ψύχραιμα, την αποστολή που τους θέτει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, σε σχέση με την απειλή και το γεωγραφικό περιβάλλον, προκειμένου να προτείνουν τα απαιτούμενα μέσα.

Μέχρι στιγμής ουδεμία πολιτική ηγεσία έχει αναιρέσει προς τις Ε.Δ. τις θέσεις (Εθνικοί Αντικειμενικοί Σκοποί), ότι η Τουρκία αποτελεί εθνική στρατιωτική απειλή, ότι οι Ε.Δ. οφείλουν να προασπίσουν την εθνική μας επικράτεια και ότι απαιτείται η δυνατότητα στρατιωτικής προασπίσεως των συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού. Εάν κάποια από τις θέσεις αυτές δεν ισχύει, η πολιτική ηγεσία οφείλει πάραυτα να το δημοσιοποιήσει. Μέχρι τότε η στρατιωτική ηγεσία υποχρεούται να ζητά με σθένος τα ενδεδειγμένα μέσα προς επίτευξη της αποστολής της. Εάν οι Εθνικοί Αντικειμενικοί Σκοποί παραμένουν σε ισχύ εις το ακέραιο και τα απαιτούμενα μέσα δεν διατίθενται, τότε η ηγεσία των Ε.Δ. οφείλει να αναλάβει από τώρα τις ευθύνες της διότι σε περίπτωση πραγματικής στρατιωτικής εμπλοκής, με δυσμενή αποτελέσματα, θα είναι συνυπεύθυνη για την σιωπή της.

Εξοικονόμηση χρημάτων είναι δυνατή στον χώρο των Ε.Δ. και θα πρέπει να ανευρεθεί στις εκάστοτε κομματικές, ψηφοθηρικές μεθοδεύσεις καθώς και στον χώρο της πολιτικής καταχρήσεως δημοσίου χρήματος (σύμφωνα με τις αλληλοκατηγορίες των κομμάτων εξουσίας), επ’ ουδενί όμως θα πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στην επιβιωσιμότητα των Ε.Δ. και την υπονόμευση εκπληρώσεως της αποστολής των. Εκτός εάν έχει αποφασισθεί η ισχύς του «φαίνεσθαι» (μόνο παρελάσεις, τελετές, εθιμοτυπία κ.λ.π.), έναντι της ισχύος του «είναι» (αποτρεπτικές Ε.Δ.).

Τέλος είναι διαχρονικά γνωστό ότι και ο ικανότερος διπλωμάτης δεν γίνεται πειστικός στην διεθνή κοινότητα, δίχως την ύπαρξη ικανών Ε.Δ. (άπειρα τα ιστορικά παραδείγματα), ενώ στην άναρχη διεθνή κοινωνία, όπου το Διεθνές Δίκαιο εφαρμόζεται επιλεκτικά, σε μία δυνητική διένεξη μεταξύ γειτονικών κρατών, οι μεγάλες δυνάμεις επιλέγουν την πλέον ανώδυνη λύση η οποία ταυτίζεται με την στήριξη του ισχυροτέρου εξ’ αυτών.

26 – ΙΑΝ - 2011
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος Π.Ν.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε ναύαρχε. Χαίρομαι που η φωνή της λογικής υπάρχει υπάρχει ακόμα παρά την πλύση εγκαφάλου που περνάνε στην χώρα μας

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λέτε κ. Μαρτζούκο,...αλλά στη γραμμή "λογικής" του "συστήματος", που προφανώς υπηρετήσατε με πάθος και αυταπάρνηση ! (τα περί πατρίδας, έθνους κτλ, αφήστε τα καλύτερα, είμαστε χορτασμένοι κάργα) Τελειώνετε βέβαια πολύ "ρηχά" με το που και πως ταυτίζονται οι μεγάλες δυνάμεις!(τα συμφέροντα των εταιρειών τους δηλαδή)
Οι μεγάλες δυνάμεις, αγαπητέ μου κύριε, είναι μεγάλες, γιατί κατά κύριο λόγο μπορούν(!) και πουλάνε τα "σιδερικά" τους...για "χρυσαφικά", στους "πιστούς"τους πελάτες, δηλαδή σ' εμάς τους "ιθαγενείς" και σε καθεστώς αποικιοκρατίας ακόμη διαβιούντες !
Ως "πιστοί" τους λοιπόν οφείλουμε(sic) να τα ακριβοπληρώνουμε τρελά,...σε τακτές περιόδους και μάλιστα στις περιορισμένες επιλογές που μας προσφέρονται, χρεωνόμενοι για τις επόμενες 10 γενιές ,...ειδάλλως θα βγει ο "μπαμπούλας" στο Αιγαίο κτλ !
Συνακόλουθα, συνεχίζουμε τον άθλιο βίο μας, δεμένοι "πισθάγκωνα", ως καταχρεωμένοι(...και τα ρημάδια είναι φαρμάκι ακριβά), δηλαδή αυτό που ζούμε σήμερα... και μας καλείτε... εθνοπατριωτικά να συνεχίσουμε έτσι, στο όνομα της "ανεξαρτησίας" μας, που κάποτε, κάποιοι, επέλεξαν για το καλό μας...
Φροντίζουν βέβαια οι "κύκλοι" αυτοί, για την αληθοφάνεια του "σκηνικού"...για να πειστεί ο έρμος ο λαός, που θα πληρώσει, όπως πάντα, τη λέζα,...στο όνομα του "μπαμπούλα" του! (κάποτε πιθανόν να βγεί απ' τη "φωλιά" του, όχι για να μας φοβίσει,... αλλά για να ξεμασκαρευτεί, όπως όλοι οι "μπαμπούλες" του παρελθόντος, ξέρετε εσείς...)
Και βεβαίως οι μεγάλες δυνάμεις(εταιρείες για να συνενοούμαστε) έχουν τους "ανθρώπους" τους, στα "αρμόδια" κλιμάκια...για τις "δουλειές"αυτές, που πάντα κάτι αφήνουν...στους "πιστούς" τους !
Και μη μου πείτε ότι δεν τους ξέρετε...στο "εκλεκτό"σας συνάφι.
Είναι καιρός όμως να σταματήσει η "παραγωγική" αυτή "λογική" των όποιων συναφιών, που κρύβονται πίσω από ωραίες και "καθωσπρέπει" λέξεις, με τη γνωστή επιχειρηματολογία,... που οι "άνθρωποί" τους έχουν μάθει "από στήθους" και που δυστυχώς τη διαβάζω τώρα...
Να είστε βέβαιος, ότι υπάρχουν άλλα σκληρότατα επιχειρήματα,...εκτός φυσικά της "γραμμής" αυτής, ακατανόητα φυσικά στη "λογική"..των όποιων πιστών "γενιτσάρων"....
Αυτό λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε, στο όνομα των πραγματικών συμφερόντων του Ελληνικού λαού, είναι, να περιορίσουμε στο ελάχιστο, τον επικίνδυνο αυτό καταναλωτισμό("φαγοπότι") της απόλυτης χρεωκοπίας μας, όπως και σε κάθε επίπεδο εξάλλου...
Δυστυχως για τα συνάφια αυτά, δεν "μασάει" άλλο ο Ελληνικός λαός, κινούμενος προφανώς εκτός "γραμμής", όπως τουλάχιστον τον "ακροάζομαι",ως μέρος του, αναζητώντας την αξιοπρέπειά του ! Ευτυχώς γι'αυτόν ύπάρχει και το "διαδίκτυο" και μπορεί τώρα να μαθαίνει τις κρυμένες πικρές του αλήθειές, για την αυτοπραγμάτωσή του, όταν η ώρα έλθει !
Όσο για τον άλλο κύριο "ναύαρχο", πιθανόν να μη βρήκε "χώρο" εκεί, ή κρίθηκε ακατάλληλος για τέτοιες "δουλειές"...και τη ψάχνει αλλού, με το πρεστίζ και τη φινέτσα που διαθέτει...

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντωνιάδης προφανώς παρέμενε σε ένα πόστο και δεν έφευγε αφού δεν πίστευε αυτά που υπηρετούσε γιατί δεν ήταν ικανός για τίποτα άλλο για τα χρήματα που αμειβόταν. Αλλιώς προσχώρησε στις τάξεις του εχθρού και παίζει το παιχνίδι τους, να τον χαίρεστε, να τον ξηλώσετε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε των 7:05, για ξαναπάρτο απ' την αρχή, γιατί κάπου σε χάνω...

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΌΠΟΤΕ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΤΑ ΧΑΝΩ. ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΈΧΕΙ ΔΙΑΠΡΆΞΕΙ ΑΔΙΚΉΜΑΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΛΩΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Αντωνιάδης είναι γνωστό ότι δηλώνει άθεος και ενδεχομένως όπως πολλοί Αξκοί φέρει και δεύτερη ταυτότητα.
Ένα ξίφος σας είναι αρκετό κύριε ναύαρχε, το άλλο απλώς κρατήστε το γι΄αυτούς που σας κατευθύνουν.
Όποιος κατάλαβε... κατάλαβε!!!

Ανώνυμος είπε...

Να παίξουμε κρεμάλα: Ξεκινάω:Μ------

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν 10:51, αφού καταλαβαίνεις πολλά, αν και σε βλέπω μπλοκαρισμένο στα "ξίφη" της τιμής, για πες μας για τους Αξκους με τις πολλές ταυτότητες, που είναι και πολλοί... και για να το λες, θα τους έχεις μετρήσει...
Ξίφος τιμής από τη μια και πολλοί(!) Αξκοι που δεν το τιμούν απ' την άλλη(και που πρέπει να το παραδώσουν...με 108), σημαίνει απλώς ότι το "Σώμα"τους το έχει απαξιώσει σιωπηρά με όλα τα "συμπαραμαρτούντα" και δεν το κατάλαβες....
Όταν κάποια στιγμή και σου το εύχομαι το συντομώτερο,"ξυπνήσεις" απ' τον "εθνικοπατριωτικό" σου "λήθαργο" και κοιτάξεις γύρω σου και λίγο παραέξω απ' το "χωραφάκι" του άθλιου "εθνικού" μας κράτους,...θα καταλάβεις ξίφος στους καιρούς μας, τι σημαίνει!