Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κάτω τα χέρια από τα στρατόπεδα της Ξάνθης!

ΠΑΝΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
«ΟΧΙ» στη μετατροπή του Στρατοπέδου Στεφανίδη σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών! 
Φτάνει η υποβάθμιση της Ξάνθης, σε λίγο μόνο Ξανθιώτες δεν θα κυκλοφορούν στη πόλη!

Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Κοντός προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη μετατροπή του Στρατοπέδου Στεφανίδη σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:

Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα λαθρομετανάστευσης, έχει προτείνει αριθμό ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, χωρίς ωστόσο να έχει συμπεριλάβει το εν λόγω στρατόπεδο.

Η τελική επιλογή των στρατοπέδων που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως χώροι υποδοχής των λαθρομεταναστών θα πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κριτήρια που θα ικανοποιούν τις επιχειρησιακές της ανάγκες.

Ερώτηση 13068/15-03-2011 της Βουλής των Ελλήνων

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους πολίτες της Ξάνθης από την είδηση που κυκλοφορεί στην τοπική κοινωνία, χωρίς να διαψεύδεται από κανένα, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες μετατροπής του στρατοπέδου Στεφανίδη σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών και, ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και άλλα στρατόπεδα του νομού για τον σκοπό αυτό.

Η τοπική κοινωνία δικαίως ανησυχεί, και δίκαια αντιστέκεται και αρνείται να αποδεχτεί μια τέτοια ενέργεια, αφού σε όλα τα άλλα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει από την βαθειά κρίση που η Κυβέρνηση καταδίκασε τους πολίτες της Ξάνθης, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας, που ουσιαστικά θα βάλει την ταφόπλακα της πλήρους υποβάθμισης της Ξάνθης. Αισθάνονται δε ότι η Κυβέρνηση τους θεωρεί ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Εάν η είδηση είναι ακριβής τότε η επιλογή του στρατοπέδου Στεφανίδη δημιουργεί ειδικά στον Δήμο Ξάνθης πολύ μεγάλο πρόβλημα αφού στο στρατόπεδο αυτό η Τοπική κοινωνία ήθελε να δημιουργηθούν σχολεία (Γυμνάσιο και Λύκειο), και να εγκατασταθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της. Επιπλέον ο Δήμος Ξάνθης αποδίδει μεγάλη σημασία στο χώρο αυτό . αφού με την διάνοιξη της οδού Σάρδεων που περνάει από το στρατόπεδο θα αποσυμφορηθεί σε μεγάλο ποσοστό η κυκλοφορία των οχημάτων που αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα για την πόλη μας. Στο ίδιο στρατόπεδο προβλέπεται και η κατασκευή των νέων δεξαμενών

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες για την δημιουργία Κέντρου Υποδοχής λαθρομεταναστών στην Ξάνθη, εάν ναι ποιες περιοχές επελέγησαν και γιατί ελήφθη μια τέτοια απόφαση η οποία έρχεται σε άμεση αντίθεση με την βούληση της τοπικής κοινωνίας και αντιστρατεύεται την ανάπτυξη της περιοχής;

Ο Βουλευτής

Αλέξανδρος Κοντός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

sto stratopedo tis stayroypolis xanthis mporei na ginei ena tetoio kentro ypodoxis lathrometanaston an klisi apo kentro neosilekton oxi omos mesa stin poli tis xanthis.