Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ;

Και εάν η απάντηση είναι καταφατική γιατί δεν γνωστοποιήσαμε την έκδοση άδειας που δώσαμε σε σχέδιο πτήσης που μας υπεβλήθη για επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας? Είναι μυστικό?

Μεγάλη εθνική επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απρ 2011, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές της Μιζουράτα και της Βεγγάζης. Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 33/2011 ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων από την 021820C έως 031144C Απρ 11 δύναμη 12 F-16, 4 ιπτάμενων τάνκερ, και μια ΦΓ στην οποία επέβαινε και ομάδα υποβρυχίων καταστροφών, συμμετείχαν σε επιχείρηση στο πλαίσιο του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη. Η επιχείρηση είχε ως στόχο την παροχή προστασίας στο οχηματαγωγό ANKARA που προσέγγισε τους λιμένες Μιζουράτα και Βεγγάζη για την παραλαβή τραυματιών από τις ένοπλες συγκρούσεις που διεξάγονται στις περιοχές αυτές της Λιβύης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το τουρκικό επιτελείο τα αεροσκάφη διήνυσαν 1330 χλμ (730νμ) χάρη στην υποστήριξη που παρείχαν τα 4 ιπτάμενα τάνκερ της τουρκική πολεμικής αεροπορίας. Τα αεροσκάφη που συμμετείχαν απογειώθηκαν από τις αεροπορικές βάσεις Dalaman (2 F-16), Bandırma (10 F-16), και İncirlik (4 ιπτάμενα τάνκερ). Η ΦΓ YILDIRIM (F-243) που συμμετείχε πλέει τις τελευταίες μέρες στη περιοχή στο πλαίσιο της συμμετοχής της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατά τις Λιβύης.

Το ANKARA με την συνοδεία της φρεγάτας απέπλευσε από τη Λιβύη και έπλευσε προς τη Σμύρνη. Τα 6 F-16 και το 1 ιπτάμενο τάνκερ, προσγειώθηκαν στη βάση της Sigonella. Οι λοιπές δυνάμεις επέστρεψαν στις βάσεις τους. Παράλληλα 3 τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130/C-160 μετέφεραν προμήθειες στο αεροδρόμιο τις Βεγγάζης. Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι «Παραλάβαμε περίπου 250 τραυματίες από τη Μιζουράτα. Μετά το πλοίο μας προσέγγισε τη Βεγγάζη. Εκεί υπήρχαν κι άλλοι τραυματίες. Αυτή τη στιγμή στο πλοίο υπάρχουν 475 άτομα. Υπάρχουν 29 πολίτες από 8-9 άλλες χώρες».

Η είδηση «έπαιξε» για λίγο στο διαδίκτυο αλλά πνίγηκε στα «ψιλά» εφόσον οδηγήθηκε μεθοδευμένα στα «ρηχά» νερά της μόνο κατ΄όνομα πλέον δημοσιογραφίας και δημοσιολογίας.

Η εν λόγω τουρκική επιχείρηση επιτεύχθηκε με την κάλυψη? ενημέρωση? ανοχή? του ΝΑΤΟ φυσικά αλλά όχι με όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της συμμαχίας ενήμερα (π.χ Ελλάς) παρά μόνο την τελευταία στιγμή και εφόσον έληξε ο συναγερμός αναχαίτισης εχθρικών ιχνών από ελληνικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης. Οι υπεύθυνοι του πενταγώνου παρά το γεγονός ότι το αυτοματοποιημένο σύστημα έδωσε εντολή στους πιλότους μας να σηκώσουν στο αέρα τα αεροσκάφη, ακύρωσαν την πτήση και διέταξαν τους πιλότους να επιστρέψουν στην βάση τους.

Όπως μπορείτε να δείτε και οι ίδιοι στον χάρτη που δημοσιεύουν οι «σύμμαχοί» μας, πέρασαν «σουβλάκι» το νότιο, νοτιοανατολικό τμήμα του FIR για την επίτευξη της εθνικής τους επιχείρησης που καμία άλλη νατοϊκή συμμετοχή δεν είχε. Αντίθετα η προβολή στο εξωτερικό της «μαγκιάς» αυτή των Τούρκων ανέβασε πάλι της μετοχές της Τουρκίας που επένδυσε στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των «λίβυων» «αντικαθεστωτικών μαχητών». Και τα δικά μας πλοία συνεχίζουν τα δρομολόγια για διάφορους λόγους ανθρωπιστικής και μη βοήθειας από και προς τις περιοχές που ελέγχουν οι «επαναστάτες» στη Λιβύη, αλλά δεν μαθαίνει κανείς τίποτα. Γιατί δεν έχουμε μια ενημέρωση που θα προωθούσε και την δική μας εικόνα προς τους φίλους και συμμάχους δανειστές και μη? Που είναι το «απόρρητο» της απροειδοποίητης «συμμαχικής» εισόδου στο FIR? Χαρακτηρίστηκε παράβαση και παραβίαση ή αρχειοθετήθηκε για μια ακόμη φορά?

Πολλά ερωτήματα που αναμένουν μια λογική απάντηση. Εκτιμούμε ότι δεν θα έλθει ποτέ γιατί μας έπιασαν για άλλη μια φορά «κώτσους» και δεν λέμε να το παραδεχθούμε.

Πάντα με εκτίμηση προς τα στελέχη που συμμετέχουν σε όλες τις επιχειρήσεις εντός και έκτος Ελλάδος αλλά με δυσπιστία προς τους κατοικούντες και παροικούντες στη Λεωφόρο Μεσογείων, ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ @rmy@lert.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι δεν καταλαβαινετε το αυτονοητο μας εχουν ολοι γραμμενους στα παλια τους τα παπουτσια,για να σε προσεξουν πρεπει να εισαι τσαμπουκας οπως η τουρκια, εμεις ειμαστε μονο κλανια, γιατι να μας προσεξουν? επειδη βαζουμε την ουρα παντα κατω απο τα σκελια.